Almanat

Locatie Almanat is een van de meest zuidelijk gelegen naturistencampings in Spanje. Het ligt 30 km ten westen van Malaga aan de Costa del Sol en ongeveer 2500 Km Van ons huis. Indeling: Het zijn haaks op de kust staande lanen met aan weerszijden plaatsen, gescheiden door goed onderhouden conifeerhagen. De bodem is fijn grind. Elke plaats heeft stroom (zit in het tarief) en een waterkraan. Dit is geen drinkwater daarvoor zijn aparte tappunten. De plaatsen hebben veel schaduw. Er zijn echter ook volle zon plaatsen. De camping qua oppervlakte binnenkort verdubbeld. Pp>Type camping: Voor een deel bezet met vaste gasten, daardoor ook wat rumoeriger. Het terrein is wat onrustig er altijd wel iets dat lawaai maakt (onderhpoud). Veel heen en weer geschuif met caravans.

Bereikbaarheid. Goed bereikbaar. De oprijlaan kent wel een gevaarlijk kruispunt. Daarna een verharde weg langs een hoop rommel.

Parkeren. De auto moet voor bij de tent/caravan en dat is vaak geen gezicht. Lijkt wel of langs een parkeerplaats loopt. Je kunt ook de auto parkeren op een parkeerveld.

De receptie is zeker klantvriendelijk en de bejegening is prima. Ook het andere personeel is vriendelijk.

Was gelegenheid De wasgelegenheid is fraai en de douches lijken wel een stortdouche met goed heet warm water. Geen gemeenschappelijke douches. Alles is super schoon en wordt de hele dag bijgehouden.

Invaliden: Goed terrein voor invaliden. Ook strand is goed bereikbaar.

Strand: Zandstrand met ene leuk restaurant.

WIFI: Werkt goed. p<>Restaurant Almanat. Ligt aan het strand en buiten de camping. Poortje door en je bent er. Na 20:00 kleren aan? Eten is van goede kwaliteit. Ook de lunch.

Voorzieningen: Winkeltje maar niks vers behalve wat brood. Zwembad zowel binnen als buiten. Binnenbad alleen in de koude periode. Zeker wel speelvoorzieningen. BBQ plaats ed.

Appartementen: Er zijn diverse soorten mobilhomes te huur.

Omgeving: Je kunt mooie tochten maken. Oa een dagtrip naar de Sierra Nevada, Granada ligt op 1,5 uur rijden en is ia een prachtige weg te bereiken. Naar te westen kun je naar Gibraltar, ongeveer 2 uur rijden. Leuke dagtrip. Malaga is een grote havenstad en ligt op 15 minuten rijden. Conclusie: Almanat is een volledig naturistisch terrein. Heeft veel mogelijkheden voor jong en oud. Goede voorzieningen. In onze tijd was het onrustig met allerlei geluid. Fraai strand. Mooie omgeving.