Le Coteau de l' Herm

Wij waren er in 2023.

Deze camping is eigenlijk weinig op aan te merken. Het terrein ligt in een bos en is zoals vaak omgeven door de gele korenvelden. Het is 7 ha groot.

De indeling hent ruime plaatsen een aantal aan de boulevard en een aantal meer in het bos. De plekken zijn goed bereikbaar. Voor tenten is het wat meer zoeken naar een redelijk vlak stuk.

Het centraal gelegen wasruimte telt 5 goed functioneren douches waarvan een met douche gordijn. Verde wastafel en afwasgedeelte. Geen buitendouche. Wel stort voor tpoiletemmers en tanks.

Afval wordt volgens de Franse en hun regels gescheiden ingezamled. Glas moet je zelf wegbrengen.

Er is een receptie met gelegenheid tot zitten enw aa waar ook drie keer per week gegeten kan worden (Pizza, bbq en pannenkoeken waaronder heerlijk galettes). Betalen gaat eens per week of bij een bedrag groter dan € 100,-. Alles onder de € 100,- gaat contant. Daarboven via bankoverschrijving of cash.

Op het terrein is een redelijk groot maar niet zo diep zwembad. Zodiac model. Fraaie brede rand waar je lekker op kunt zonnen.

Het terrein leent zich ook voor een (kleine) blote wandeling door bos en langs korenvelden

De omgeving is de Dordogne met fraaie steden als Sarlat en Perigieux, het landschap is licht heuvelachtig en goed voor wandelaars en fietsers. Bordeaux is in 90 minuten rijden en kan een mooi dagtochtje zijn evenals daar vlakbij gelegen St Emillion.

Het dichtsbijzinde dorp is Rouffignac op 3 km verder. Klein dorpje met goede bakker en een aardige maar koude supermarkt met de bekende delicatessen. Daar is ook een tankstation en Bricolage. Te weinig ga dan naar Sarlat. Er is ook een boerderij iets voorbij het kasteel waar ze alle producten van eend en gans verkopen. Ook om mee te nemen. Markt in Roufignac is ook leuk >Bereikbaarheid: die is goed. Let op er is nog een Rouffignac 130 km elders.

het enige nadeel in de tijd dat wij er waren zijn de muggen. Maar ook dat went.

Kortom een plaats waar je het zeker naar je zin zult hebben met goede voorzieningen.