Les Lauzons

Les Lauzons is een primacamping gelegen aan kleine riviertje de Lauzon,

Wij waren er in 2006. Helaas zijn de meeste foto's verloren gegaan.

Het is een redelijk groot terrein met veel plaatsen zonder schaduw. Diverse veldjes die anders ingedeeld zijn. Het is een oplopend terrein met centraal de receptie en het restaurant. De ontvangst was door Ludo die dat op gezellige Belgische wijze deed. Ik geloof dat hij zich nu wat terugtrekt.

Wij kregen op La Betulle de tip om aan de bosrand te gaan staan ivm e schaduw. Zo hoor je nog eens wat als je met anderen onder de douche staat. Zijn we nog dankbaar voor. Het kan er goed heet zijn. Aan die bosrand heb je de mogelijkheid om je terug te trekken in het bos. Het terrein is goed. De voorzieningen zijn goed.Naar ons idee is de kwaliteit van het eten wat minder maar misschien stellen wij te hoge eisen.

Prima terrein voor kinderen.

De Provençaalse omgeving is fantastisch. Wandelaars, fietsers, motorrijders voor iedereen wat wils. Prachtige lavendelvelden Boodschappen doe je in Fourquqier. Daar is ook een leuke markt. Bezoek aan Anniek Berger in de oude olijfmolen is interessant. Vlakbij in Limans is een atelier van een glasblazerij. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn: Apt. Leuke markt verspreid door de stad en op diverse pleintjes. Ook in Ongles was een leuke brocante. In St. Michel ligt het observatoire de Haute Provence. Een beroemd onderzoekscentrum met telescopen. Oa een heel grote. Zeker iets voor kids.

De route door Montagnes de Lure is zeer fraai. Mooie bergpas en dan de afdaling naar Sisteron en binnendoor weer terug.

Zicht van verder af. je kijkt hier tegen de bosrand aan.(2004)

Zicht vanaf de bosrand richting zwembad (2004)

Foto's JvG (2008)