Menu

Arnoutchot

Ons bezoek dateert van 2002.

Arna is een van de megacampings aan de Atlantische oceaan. Prachtig gelegen in een pijnbomenbos. Het is een typische kustcamping met in het achterland relatief wenig te beleven.

Het is een groot terrein waarbij ook verhuurmogelijkheden van chalets. Voor tentkampeerders is een er een special stuk in noordwesten (Far West). Geen stroom en geen caravans/camper. Vlakbij is een stukje met dennennbomen die misvormd zijn danwel een special groei doormaakten (Arbres tortue)

Het terrein ligt dan ook bezaaid met denneappels en het is niet ondenkbeeldig dat je een op je hoofd krijgt al of niet door een eekhoorn weggooit.

De plaatsen zijn ruim en fraai gelegen. Onze voorkeur had de Far West. Echte kampeerplaatsen zonder stroom

Het strand van de Cote d' Argent (zilverstrand) is breed en heerljk lang kun je uren in je blootje langs banjerren. Strand/zeebewaking is er alleen in het hoogseizoen! Dat geld ook voor de brandwerende middlen. Op 1 juli is er een heuse metamorfose. Overal brandblussers en alle wasgebouwen gaan open.

Wil je een lekkere blote strandvaknatie dan ben je daar goed.

Arna is een fraaie camping. Er zijn wel relatief veel geklede mensen. Houd je van zon, zee en strand dan zit je hier goed. In de omgeving is relatief weinig te ontdekken.