Pagina 1 van 1

Re: Corona

Geplaatst: zo 06 mar 2022, 09:51
door moppetoet2
Eens kijken of ik deze koolhydraatarm kan bakken met de suikervervanger erythritol. Ze mogen toch wat zachter blijven.
:mrgreen:

https://eenvoudiglekker.blogspot.com/20 ... s.html?m=1

Re: Patiserie

Geplaatst: zo 06 mar 2022, 20:55
door Jos
Bekend recept, komt van Rudolph van Veen van 24 kitchen, die zal het ook wel ergens vandaan gehaald hebben.

Ik kwam laatst " Arnhemse meisjes" tegen. Ga ik binnenkort eens proberen.
Jos

Re: Patiserie

Geplaatst: zo 06 mar 2022, 21:07
door moppetoet2
Ik heb hem van "Teunie".

Haar blog volg ik al een paar jaar.
Moeder van tien kinderen (eigenlijk 16...).
Nu de jongste ook op de middelbare school zit krijgt ze meer ruimte en is ze een webshop begonnen en geeft ze broodbakcursussen. Er wordt ook volop geweckt etc.

Ook is ze sinds kort "Wonderpan verkoopster". Een leuk ding voor in de caravan.

Aan naturisme doet ze niet, vaccinaties en televisie ook niet. Haar hobbies zijn strijken en breien.

Haar oudste blogs gaan over de tijd dat ze moest bikkelen met een hok vol jonge kinderen.

https://eenvoudigleven.nl/

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 00:17
door Jos
moppetoet2 schreef: zo 06 mar 2022, 21:07 Ik heb hem van "Teunie".

Haar blog volg ik al een paar jaar.
Moeder van tien kinderen (eigenlijk 16...).
Nu de jongste ook op de middelbare school zit krijgt ze meer ruimte en is ze een webshop begonnen en geeft ze broodbakcursussen. Er wordt ook volop geweckt etc.

Ook is ze sinds kort "Wonderpan verkoopster". Een leuk ding voor in de caravan.

Aan naturisme doet ze niet, vaccinaties en televisie ook niet. Haar hobbies zijn strijken en breien.

Haar oudste blogs gaan over de tijd dat ze moest bikkelen met een hok vol jonge kinderen.

https://eenvoudigleven.nl/
Ik heb vluchtig op de webiste/blog gekeken.Dank voor het delen.
Bijzondere vrouw die alle fronten niet stil gezeten heeft.

De webshop voor de wonderpan is op zondag gesloten.

Ze heeft het wel over een agenda voor cursussen maar die is leeg.

Dat ze geen vaccinaties is een bewuste keus maar verder beschrijft ze wel dat ze zich ook houd.
Jammer dat ze geen naturiste is dan konden we een workshop van haar organiseren bijv op Flevonatuur.

Ik zou wel eens een cursus van haar willen volgen alleen al om te weten wat voor een bijzondere vrouw ze is.

Jos

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 11:35
door moppetoet2
De zondagsrust is inderdaad heilig. :mrgreen:

De laatste tijd heeft ze het erg druk gehad, drie van haar kinderen zijn getrouwd binnen vijf maanden ongeveer.
Samenwonen doen ze daar ook niet aan. Eerst trouwen, dan pas in je nieuwe huisje.

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 11:41
door moppetoet2
De workshops zijn altijd snel vol. Dit is de blog van 15 februari.


We hebben de agenda met inspiratie-workshops ´Bak je eigen brood´ weer gevuld. Hopelijk blijft die anderhalve meter maatregel nu in de ijskast. Dan kan ik tenminste op de valreep toch nog een behoorlijk aantal mensen leren brood bakken dit voorjaar. Ik stop altijd eind april met het geven van workshops. In mei is het vaak veel te warm om op een zolder brood te gaan zitten bakken. Vorig jaar hadden we een koud voorjaar. Toen heb ik ook in mei nog workshops gegeven. Maar dit jaar stop ik echt in april. In mei en juni hoop ik mijn kookboek te schrijven, wat in september in de winkel moet liggen. Een heus project, maar wel super leuk! En ... het ziet ernaar uit, dat dit jaar de Terdege Fair weer plaats kan vinden! Ook een heus project, waar we met z´n allen al enorm naar uit kijken. Maar eerst de workshops. (opgeven kan hier)

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 13:33
door Jos
moppetoet2 schreef: ma 07 mar 2022, 11:35 De zondagsrust is inderdaad heilig. :mrgreen:

De laatste tijd heeft ze het erg druk gehad, drie van haar kinderen zijn getrouwd binnen vijf maanden ongeveer.
Samenwonen doen ze daar ook niet aan. Eerst trouwen, dan pas in je nieuwe huisje.
Vandaag de wonderpan bekeken. Is waarschijnlijk zondig om je daar op zondag mee bezig te houden. Ze zitten ook wel midden in de bekende belt.

Die pan lijkt erg op de chines fonduepan.

Verder zal die zijn werk wel doen. Voor de camping gebruiken wij een scottelbraai. Kun je ook veel mee.

Verder verkoopt ze nogal wat bakproducten.

Jos

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 17:29
door moppetoet2
Ik ben dol op mijn wonderpannen. Een hele oude Alho, nog met een mica ruitje voor zoet en een nieuwere Ibili voor hartig.


Afbeelding

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 21:26
door PoppeSchuitema
In zo'n soort pan maakte mijn moeder " poffert" (trommelkoek) een gronings gerecht. Een soort tulband die in punten gesneden werdt en dan gesmolten boter er over en stroop. Heel machtig eten daarom een typisch wintergerecht

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 23:21
door moppetoet2
Gebruikte ze geen pofferttrommel?
Als iemand in onze familie op zichzelf gaat wonen, dan krijgt die een pofferttrommel voor de uitzet.
:mrgreen:

Omdat een poffert maken zoveel vocht in huis oplevert, is het bij ons thuis juist een zomergerecht. Dan kunnen de deur en de ramen open.

Lekker met stroopsaus.

Ik trakteerde er eens op bij mijn werk. Keek zo'n oud mannetje me aan. "Ach kind, ik wist niet dat die jonge vrouwen dat nog maakten. Maak je ze ook wel eens met spek?"

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 23:28
door moppetoet2
Afbeelding

Wonderpan met cake.

Re: Patiserie

Geplaatst: ma 07 mar 2022, 23:51
door moppetoet2
Poffert met spek.

Afbeelding

Re: Patiserie

Geplaatst: di 08 mar 2022, 00:04
door Jos
We leuk om je hier in te verdiepen en de recepten te bekijken.

Inderdaad wort ook spek genoemd als bekleding zodat het makkelijk loskomt.

Verder wordt ook we Jan in de Zak genoemd. Het deeg is het zelfde maar wordt in een doek gebonden en dan als een zak in kokend water gehangen. Ketelkoek is een andere benaming

Hier in West-Friesland hebben we de broeder is ook iets dergelijks.Wordt niet gemaakt met zelfrijzend bakmeel maar bloem en gist.

Allen hebben de stroop gemeen.

Jos

Re: Corona

Geplaatst: za 19 mar 2022, 18:25
door Karin
moppetoet2 schreef: zo 06 mar 2022, 09:51 Eens kijken of ik deze koolhydraatarm kan bakken met de suikervervanger erythritol. Ze mogen toch wat zachter blijven.
:mrgreen:
Maar waar ik nieuwsgierig naar ben, is het gelukt met de erythritol?
Werden het koekjes of viel het uit elkaar? En hoe was de smaak?

Re: Patiserie

Geplaatst: zo 20 mar 2022, 15:58
door moppetoet2
Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar zal verslag uitbrengen als ik het heb gedaan.

Re: Corona

Geplaatst: za 26 mar 2022, 00:38
door Jos
moppetoet2 schreef: zo 06 mar 2022, 09:51 Eens kijken of ik deze koolhydraatarm kan bakken met de suikervervanger erythritol. Ze mogen toch wat zachter blijven.
:mrgreen:

https://eenvoudiglekker.blogspot.com/20 ... s.html?m=1
Vandaag even geprobeerd
75 g amandelmeel
75 g zusto ipv poedersuiker
1 eiwit

Prima resultaat en goedgekeurd door mijn echtgenote.

Jos

Re: Patiserie

Geplaatst: za 26 mar 2022, 01:24
door moppetoet2
Top!

Re: Patiserie

Geplaatst: zo 20 nov 2022, 18:58
door HenkD
Afbeelding

Vandaag een poffert gemaakt met gistdeeg en gevuld met krenten, rozijnen en dadels. Gegaard in mijn weck-ketel.
Met stroopsaus 🤜🏼🤛🏼 Heeeel errug goed gelukt vind ik!
Afbeelding

Wel zonder spek!

Re: Patiserie

Geplaatst: zo 20 nov 2022, 20:05
door Jos
HenkD schreef: zo 20 nov 2022, 18:58

Vandaag een poffert gemaakt met gistdeeg en gevuld met krenten, rozijnen en dadels. Gegaard in mijn weck-ketel.
Met stroopsaus 🤜🏼🤛🏼 Heeeel errug goed gelukt vind ik!

Wel zonder spek!
Ziet er lekker uit Henk