Pagina 234 van 243

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: ma 13 mei 2024, 21:49
door Michael74
Vandaag had ik een presentatie over mentale gezondheid op het werk. Ontspanning was erg belangrijk. Gelijk maar een lunchwandeling gemaakt, naakt durfde ik niet aan en juist op de rustige paden kwam ik andere wandelaars tegen, maar wat was het lekker buiten.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 17 mei 2024, 23:22
door anakin
Vandaag saunadagje gehad in de Zwaluwhoeve.
Het is mooi geworden na de verbouwing, maar binnen blijft het een doolhof..... :?

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 17 mei 2024, 23:26
door Frivooltje
Mij geërgerd aan de plannen van dit het nieuwe kabinet.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: za 18 mei 2024, 00:55
door Jos
Frivooltje schreef: vr 17 mei 2024, 23:26 Mij geërgerd aan de plannen van dit het nieuwe kabinet.
Dat doen velen van ons. maar we gaan hier niet de politiek bespreken.

Jos

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: za 18 mei 2024, 16:02
door Michael74
Vandaag naar het gedoogstrandje van Wageningen gegaan. Bij aankomst begon het zachtjes te regenen om over te gaan in een hagelbui. Nu is het droog, maar begint het te waaien.

Not my lucky day

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: za 18 mei 2024, 22:11
door Frivooltje
Jos schreef: za 18 mei 2024, 00:55
Frivooltje schreef: vr 17 mei 2024, 23:26 Mij geërgerd aan de plannen van dit het nieuwe kabinet.
Dat doen velen van ons. maar we gaan hier niet de politiek bespreken.
Daarom hield ik het ook al hierbij.

Vandaag asperges gekocht maar volgens mij een beetje teveel. Ik lust geen verse asperges maar de soep, mits goed bereid, vind ik heerlijk. Alleen nog nooit zelf gemaakt. Heb al een hoop recepten gevonden. Ben benieuwd.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: za 18 mei 2024, 23:31
door Jos
Frivooltje schreef: za 18 mei 2024, 22:11 Vandaag asperges gekochterkane maar volgens mij een beetje teveel. Ik lust geen verse asperges maar de soep, mits goed bereid, vind ik heerlijk. Alleen nog nooit zelf gemaakt. Heb al een hoop recepten gevonden. Ben benieuwd.
Niet moeilijk hoor. Schil de asperges en snijdt 2 tot 3 cm van de onderkant. Zet alles op in koud water en breng aan de kook. Na 4 minuten vuur uitzetten. En dan 20 tot 25 laten doorgaren.
Maak een roux van boter en bloem en gaar die even door. Dan langzaam de aspergebouillon er door en op vuur binden tot gewenste dikte dan stukjes asperges erdoor. Dat is alles.

Jos

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: zo 19 mei 2024, 12:11
door Frans64
Het is, in ieder geval in de randstad, super weer om lekker in de tuin te vertoeven
Geniet van het lange weekend

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: zo 19 mei 2024, 19:39
door anakin
Vandaag voor het eerst weer naar het strand geweest, Zandvoort. Voorbij de strandtenten lagen wel een paar koppels naakt, maar de opkomst viel tegen. Ik was in ieder geval wel de enige wandelaar die zich zonder kleren durfde te vertonen. Misschien dat de harde wind een hoop mensen afschrikt. In ieder geval niet de kite-surfers, die waren er in overvloed..... :)

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: ma 20 mei 2024, 22:51
door Plakias
Vanmiddag vol op zon in de achtertuin.
Beetje lopen klooien en zonnen.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: ma 20 mei 2024, 23:11
door anakin
Vandaag ff het water op met de boot. Jammer van die bui toen ik terug kwam op de Nieuwe meer. :(

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: wo 22 mei 2024, 07:06
door PoppeSchuitema
Schat en ik zitten al de hele week in Turijn omdat vrijdag en zaterdag de Europaconventie van DōTerra is waar Gea bij wil zijn, ook spreek ik dan de arts van de organisatie over de verbetering van mijn longfibrose welke ik met de olieën behandel. Eergisteren zijn we met de trein naar Milaan geweest en hebben we de kathedraal bekeken en beklommen
Ik was al niet te enthousiast over Italië en dat is nog niet veranderd ik vind het 3 keer niks maar goed ik heb het geprobeerd .

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: wo 22 mei 2024, 10:37
door Flipflop
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig Poppe waarom jij het 3 x niks vind?

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: wo 22 mei 2024, 10:41
door Jos
PoppeSchuitema schreef: wo 22 mei 2024, 07:06 Schat en ik zitten al de hele week in Turijn omdat vrijdag en zaterdag de Europaconventie van DōTerra is waar Gea bij wil zijn, ook spreek ik dan de arts van de organisatie over de verbetering van mijn longfibrose welke ik met de olieën behandel. Eergisteren zijn we met de trein naar Milaan geweest en hebben we de kathedraal bekeken en beklommen
Ik was al niet te enthousiast over Italië en dat is nog niet veranderd ik vind het 3 keer niks maar goed ik heb het geprobeerd .
Hoi poppe, dat valt even tegen: italie 3 keer niks. Het is een heel mooi land met heel rijke cultuur, architectuur kunst en eten en drinken. Heb je wel goed rond gekeken. Ben je wel eens in Tosacane geweest?

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 23 mei 2024, 21:53
door Frivooltje
Jos schreef: za 18 mei 2024, 23:31 Niet moeilijk hoor. Schil de asperges en snijdt 2 tot 3 cm van de onderkant. Zet alles op in koud water en breng aan de kook. Na 4 minuten vuur uitzetten. En dan 20 tot 25 laten doorgaren.
Maak een roux van boter en bloem en gaar die even door. Dan langzaam de aspergebouillon er door en op vuur binden tot gewenste dikte dan stukjes asperges erdoor. Dat is alles.
Dank je Jos maar ik was vergeten er bij te vermelden dat ik graag een heldere aspergesoep wilde. Dus wel aspergekleur maar gewoon dun en glad.

Maar ik moet zeggen dat het best goed gelukt is. Ik heb twee pannen klaargemaakt. De ene met 880 gram geraspte asperges (zoals je wortels raspt) waarvan 292 gram pulp eruit gezeefd. Daarvan had ik 11,5 bord. (ja, ik kook met een weegschaal)

Volgende pan alles hetzelfde gedaan alleen nu met 1192 gram geschilde asperges (waarvan 300 gram schillen in een netje) en later nog 142 gram pulp eruit gezeefd. Nu hield ik echter slechts 8 borden over terwijl ik meer asperges heb gebruikt. :?

Maar vooralsnog ben ik absoluut niet ontevreden over mijn soepje. Hij smaakt heerlijk. Zaterdag weer markt, hoop dat ze weer zo'n aanbieding hebben. (3 kilo dunne asperges voor € 10,-)

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 23 mei 2024, 23:29
door Jos
Frivooltje schreef: do 23 mei 2024, 21:53
Dank je Jos maar ik was vergeten er bij te vermelden dat ik graag een heldere aspergesoep wilde. Dus wel aspergekleur maar gewoon dun en glad.

Maar ik moet zeggen dat het best goed gelukt is. Ik heb twee pannen klaargemaakt. De ene met 880 gram geraspte asperges (zoals je wortels raspt) waarvan 292 gram pulp eruit gezeefd. Daarvan had ik 11,5 bord. (ja, ik kook met een weegschaal)

Volgende pan alles hetzelfde gedaan alleen nu met 1192 gram geschilde asperges (waarvan 300 gram schillen in een netje) en later nog 142 gram pulp eruit gezeefd. Nu hield ik echter slechts 8 borden over terwijl ik meer asperges heb gebruikt. :?

Maar vooralsnog ben ik absoluut niet ontevreden over mijn soepje. Hij smaakt heerlijk. Zaterdag weer markt, hoop dat ze weer zo'n aanbieding hebben. (3 kilo dunne asperges voor € 10,-)
Leuk Frivooltje. Door proberen wordt je wijzer. Probleem bij helder aspergesoep ia dat voord e goede smaak flink moet inkoken.
Ik bewaar elke keer al bevocht waar de schillen kontjes en asperges in gegaard zijn. Zo wordt de concentratie steeds hoger en verbeterd de smaak.

Ik heb het eens nagekeken in de bijbel van de asperges: "Het aspergeboek" van topkok Herman van Ham en Wiel basten. Daar komt een pure heldere aspergebouilloon niet voor. Altijd is de basis een andere bouillon.

Wat ook leuk is om een tompouce met asperges te maken. Maar er zijn vele mogelijkheden.

Het geeft ook aan dat je gezondheid iets beter gaat en dat is heel veel waard.

Jos

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 23 mei 2024, 23:36
door Jos
Vandaag zijn we teruggekomen van de Groenlanden in Annen. In totaal zijn we daar 9 nachte geweest.
Het was heerlijk en al die tijd overal mooi weer.
De pinksterdagen waren de kleinkinderen erbij ook heel leuk. Met hen ook naar Borger Ger geweest naar het museum over de hunebedden en het leven in Drente destijds. Van de huizen snapten ze niets. Geen verwarming, beste in d stal in huis. Geen fornuis, badkamer, Wc ets.

Zelf zijn we ook nog in Bourtange geweest. Daar is de vesting in 25 jaar geheel opnieuw opgebouwd. Er is dus niks oud. Het geeft wel een goede indruk wat daar gebeurt is en hoe Drente er vroeger uit zag. En groot moeras en als je er nu rond rijdt dan zie wat er allemaal gebeurt is in de tijd.

Het is een mooie provincie met veel natuur. We gaan vaker terug. Mede ook omdat schoonzus daar een seizoensplek heeft.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 24 mei 2024, 06:51
door johannesw
Bourtange ligt gewoon in Groningen ;)

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 24 mei 2024, 08:13
door GJ57
johannesw schreef: vr 24 mei 2024, 06:51 Bourtange ligt gewoon in Groningen ;)
Kun je ook heel leuk omheen fietsen. Prachtige omgeving

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 24 mei 2024, 21:09
door Frivooltje
Jos schreef: do 23 mei 2024, 23:29Ik bewaar elke keer al bevocht waar de schillen kontjes en asperges in gegaard zijn. Zo wordt de concentratie steeds hoger en verbeterd de smaak.
Dit snap ik niet. Het vocht wordt de soep toch?
Jos schreef: do 23 mei 2024, 23:29Wat ook leuk is om een tompouce met asperges te maken. Maar er zijn vele mogelijkheden.

Het geeft ook aan dat je gezondheid iets beter gaat en dat is heel veel waard.
Tompouce met asperges? Echt nog nooit van gehoord. :lol:

Ik heb mijn goede en slechte dagen maar dit is ook goed voor mijn gezondheid ja.

Vandaag een blender gebruikt, wat een mislukking. (gebruik dat ding bijna nooit) Schijnbaar komt er een hoop druk vrij als je de hete asperges en vocht vanuit de pan in de blender doet en deze aanzet. Deksel werd eraf geblazen en het hele aanrecht zat onder. Qua pulp maakte het helemaal niets uit dus de volgende keer gewoon weer de staafmixer.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 24 mei 2024, 23:57
door Jos
Frivooltje schreef: vr 24 mei 2024, 21:09
Jos schreef: do 23 mei 2024, 23:29Ik bewaar elke keer al bevocht waar de schillen kontjes en asperges in gegaard zijn. Zo wordt de concentratie steeds hoger en verbeterd de smaak.
Dit snap ik niet. Het vocht wordt de soep toch?
[/quote]
Als je vaak asperges kookt dan houdt je heel vocht over. Dus geen probleem. Als je dat inkookt tot de helft krijg je ook veel meer smaak.
Frivooltje schreef: vr 24 mei 2024, 21:09
Jos schreef: do 23 mei 2024, 23:29Wat ook leuk is om een tompouce met asperges te maken. Maar er zijn vele mogelijkheden.
Ergens van internet geplukt

8 plakken bladerdeeg
8 asperges
250 gr mascarpone
250 ml melk
17 gr custard
50 gr suiker
2 eierdooiers
250 gr suiker
500 ml water
150 ml crème de cassis
1 ei
beetje suiker

• Laat bladerdeeg ontdooien en prik er met een vork gaatjes in.
• Klop het ei en bestrijk daar de plakken bladerdeeg mee. Strooi er een beetje suiker over.
• Snijd de plakken doormidden en bak ze in een warme oven op 180 graden, zo'n 12 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
• Doe het water in een pan en strooi de suiker daarin. Breng het aan de kook zodat de suiker oplost. Zorg dat er veel suiker in zit zodat het water zoet wordt. Kook de asperges beetgaar (ongeveer 10 minuten).
• Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. De asperges kun je makkelijk een dag van te voren maken. Bewaar ze dan in het koud geworden suikerwater en zet ze in de koelkast.
• Breng 225 ml melk aan de kook.
• Meng custard met 50 gram suiker, de eierdooiers en de rest van de melk.
• Giet de kokende melk bij de massa. Let op dat je goed roert terwijl je alles bij elkaar giet. Laat alles even doorkoken, onder voortdurend roeren totdat het dik is geworden. Laat de banketbakkersroom afkoelen.
• Meng de mascarpone met de koude banketbakkersroom. Neem niet alle room, maar meng in stappen met de mascarpone totdat je de gewenste mix hebt. Gewoon proeven. Het resultaat is een romige vanille crème.
• Breng de crème de cassis aan de kook en bind met bindmiddel (allesbinder) zodat je siroop krijgt.
• Leg op een bord een plakje bladerdeeg. Spuit op de bladerdeeg de room (met een spuitzak).
• Leg daar de in plakjes gesneden asperge op. (1 per persoon)
• Afdekken met een plakje bladerdeeg. Eventueel bestrooien met poedersuiker.
• Schenk de crème cassis siroop op het bord naast de tompouce.



Blenderen van asperges is lastig en ook niet nodig voor de soep. Asperges zijn vezels die he niet vaak goed gepureerd krijgt. Fraaier is het om stukjes gare asperges in je soep te doen. Al doende leert men. Succes.

Kijk ook eens hier
Jos

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: za 25 mei 2024, 21:35
door Frivooltje
50 gr suiker
250 gr suiker
beetje suiker

Hmm nee, dat gaan we maar niet doen.

Vandaag weer 3 kilo dunne asperges gekocht. Denk dat ik morgen maar eens ga koken alleen dan laat ik ze heel lang trekken.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: zo 26 mei 2024, 00:51
door Jos
Frivooltje schreef: za 25 mei 2024, 21:35 50 gr suiker
250 gr suiker
beetje suiker

Hmm nee, dat gaan we maar niet doen.

Vandaag weer 3 kilo dunne asperges gekocht. Denk dat ik morgen maar eens ga koken alleen dan laat ik ze heel lang trekken.
Al dat suiker blijft in het water. Slechts een kleinbeetje blij er in de asperges.

Jos

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 31 mei 2024, 23:10
door Frivooltje
Vandaag gebak gehaald voor dit weekend aangezien ik op mijn verjaardag zelf weg ben.
Kom ik thuis, zie ik mieren in de doos. Andere doos was vrij van mieren. Hoe het kan weet ik niet maar de bakkerij staat goed aangeschreven. Maar is keurig opgelost. Kwamen nieuw gebak brengen incl. een bonus Bossche Bol.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: di 04 jun 2024, 17:27
door Mauricekuh
Alle laatste berichten passen volgens mij beter onder het kopje 'wat schaft de pot'..

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: wo 05 jun 2024, 13:04
door janneke
Vandaag een blender gebruikt, wat een mislukking. (gebruik dat ding bijna nooit) Schijnbaar komt er een hoop druk vrij als je de hete asperges en vocht vanuit de pan in de blender doet en deze aanzet. Deksel werd eraf geblazen en het hele aanrecht zat onder. Qua pulp maakte het helemaal niets uit dus de volgende keer gewoon weer de staafmixer.
[/quote]

Hete etenswaar kan je wel perfect blenden, zet wel om te beginnen de blender op de lage stand. Nadien kan je de hogere stand gebruiken.
(... dit was een tip van Jeroen Meeus )

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 06 jun 2024, 01:32
door Frivooltje
Dank voor de tip maar ik gebruik voortaan gewoon de staafmixer. :)

Afgelopen maandag naar Middelburg gereden om later via Vlissingen boulevard in Goes uit te gaan eten. Fijne dag gehad en was heel vroeg weer thuis. 04:24 uur. :lol: Naaktstrand zat er niet in vanwege het weer. Ondanks dat ik veel last heb van mijn rug heb ik tijdens de rit helemaal nergens last van gehad en heb toch een kleine 400km. gereden. Uit eten was ook lekker. Al met al een leuke verjaardag gehad en dat was al even geleden.

Ik zou gisteren gaan sporten, is de hele personal trainer mij vergeten. Toch mijn bewegingsdoelen behaald maar netjes is anders.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 06 jun 2024, 16:31
door anakin
Net nog even alles klaargezet voor een lang weekend naar Italië. Maandag zijn we weer terug.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: do 06 jun 2024, 18:56
door Michael74
Zo nog even gaan stemmen. Toch mooi dat we dat hebben gekregen: stemrecht!

Vandaag met mijn werk op bedrijfsbezoek geweest. Leuk om te zien wat de klant allemaal heeft gerealiseerd.

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Geplaatst: vr 07 jun 2024, 17:37
door Bart998
Prostaat verwijderd vandaag, was een beetje een brute manier van de geplande sterilisatie maar goed 🤣