Pagina 2 van 2
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: zo 06 okt 2013, 23:22
door PoppeSchuitema
Druivensap is ook heel erg lekker en verfrissend
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: ma 07 okt 2013, 00:40
door Jos
Dat weten wij maar al te goed. Zeker sinds onze reis naar Zuid-Afrika lol
Jos
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: ma 07 okt 2013, 18:21
door Fransje van dongen
Oh Jos dat ziet er lekker uit, wij hadden dit jaar ook veel druiven, ze staan pas voor het tweede jaar, maar ze waren heerlijk.
Rode van Boskoop zeker?
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: ma 07 okt 2013, 20:54
door Jos
Hoi Fransje,
Inderdaad Boskoop.
Ook de wijnboer in Wognum vertelde dat de druiven dit jaar overvloedig aanwezig zijn.
Jos
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: ma 07 okt 2013, 22:19
door gust
Bij ons (Zuid-Limburg) zijn ze nog niet zoet genoeg! Dus afgeschermd voor de merels laten we ze nog even verder rijpen.
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: ma 07 okt 2013, 22:58
door Jos
Tsja ik heb er geen ervaring mee.
Maar op zich vreemd, jullie hebben meer zon.
Worden ze pas geoogst als ze op smaak zijn?
Hoe lang kun je dan wachten?
Jos
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: di 08 okt 2013, 00:39
door Jo.w
De (oude) soort die wij hebben is al ruim 4 weken rijp (en opgegeten). Als er belangstellenden zijn wil ik wel proberen stek te maken.
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: di 08 okt 2013, 22:30
door gust
Rond deze tijd, dit jaar vrijdag a.s., gaan we meestal naar Gran Canaria (Maspalomas/ Magnolias Natura). Als we dan thuis komen, 2e helft oktober, zijn ze lekker zoet!
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: zo 19 jan 2014, 19:05
door Jos
Avocado met rivierkreeftjes
Voor 2 personen:
2 avocado’s niet te rijp
200 gram rivierkreeftjes of grote garnalen en houdt er een paar achter voor de garnering
crème fraîche
Kerrie
Zout
Snij de avocado’s in lengterichting open en verwijder met een lepel de pit.
Haal vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit zorg dat bij twee helften de huid heel blijft en ook 2 helften het vruchtvlees er heel uit komt.
Maak blokjes van 0,5 cm van de helft van de avocado’s.
Pureer de overige helften met een keukenmixer. Meng hierin de rivierkreeftjes en meng met de crème fraîche en breng stevig op smaak met kerrie en een beetje zout.
Vul de avocadoschil met dit mengsel en garneer met de achtergehouden rivierkreeftjes of garnalen.
Jos
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: zo 23 feb 2014, 13:56
door Jos
Zaterdag zomaar in de supermarkt fraaie Hollandse asperges. Dus de keus was snel gemaakt.
Ze waren heerlijk. 1 minuut gekookt en vervolgens 7 minuten in het vocht laten garen zonder vuur eronder.
Jos
Re: Wat heb je gedaan vandaag?
Geplaatst: di 06 jan 2015, 10:37
door Harm
Jo.w schreef:
Diverse afmetingen. Een ander merk dan Green Egg.
Hartelijk dank voor het plaatje Jo.
Mij lukt het niet om vanuit Photobucket een plaatje te plaatsen.
Ik zou het er beslist bij gezet hebben.
Misschien een andere foto-opslag-site.
Harm
Re: Wat heb je gedaan vandaag?
Geplaatst: di 06 jan 2015, 23:45
door Harm
Ik probeer het op een andere manier
Dit is picanha (staartstuk), supermals.
Totale bereidingstijd: ongeveer 1 1/2 uur
Re: Wat heb je gedaan vandaag?
Geplaatst: vr 09 jan 2015, 22:18
door Harm
Toch een poging: plaatjes plakken.
Vandaag heb ik gewoon gewerkt maar het onderstaande heb ik gisteren gedaan.
Moink balls (even googlen) gemaakt. Ook dit is slow-cooking.
Ernstig lekker en verslavend eenvoudig.
Re: Culinaire zaken
Geplaatst: zo 25 jan 2015, 22:40
door Harm
Was in het verleden de vraag óf ik een kamado zou gebruiken.
Of de aanschaf "gerechtvaardigd" zou zijn.
Nu is meer de vraag waarom ik de kamado níét zou gebruiken.
Ik denk dat ik nu elk weekend de kamado wel aan heb gehad.
Je kunt er echt van alles mee doen.
Een slow-cooking sessie van 18 tot 24 uur is beslist haalbaar (uit ervaring!).
Het gebruik is niet beperkt tot vlees en vis.
Groente, aardappelen, pasta en rijst zijn ook goed klaar te maken.
En met behulp van een pizzasteen is een pizza "a la italiano" te bakken.
Dus... als er nog iemand is met slimme tips en recepten: graag!!
Harm