Wat schaft de pot?

Discussieplatform over alle onderwerpen.
Gebruikersavatar
moppetoet2
Super actief lid
Berichten: 663
Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door moppetoet2 »

Bowmore schreef: wo 19 jan 2022, 18:39 Nasi van gisteren, de kinderen pannenkoeken 🤤

Bruine saus, is de Nederlandse jus?

Groetjes Jeroen
Of die Engelse ingedikte Maggi...

Ik had er nooit van gehoord, totdat Britse toeristen tegen me klaagden dat er geen "brown sauce" te koop was in de hypermarché. (Ik was ooit campsite courrier voor een tentenverhuurder).

Een paar dagen later zag ik het spul, andere gasten hadden het achter gelaten in hun koelkast.
Even geproefd, gatverredamme!! Maar de klagers kon ik er blij mee maken.
:lol:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Brown_sauce
Laatst gewijzigd door moppetoet2 op do 20 jan 2022, 22:40, 1 keer totaal gewijzigd.
We're born naked. After that, it's all drag.
Gebruikersavatar
moppetoet2
Super actief lid
Berichten: 663
Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door moppetoet2 »

Vandaag stamppot mous (boerenkool) met verse runderworst.

Morgen snert (erwtensoep), zojuist even voorgeproefd.
We're born naked. After that, it's all drag.
Frans64
Zeer actief lid
Berichten: 226
Lid geworden op: di 23 nov 2021, 20:18
Locatie: Teylingen

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Frans64 »

HenkD schreef: do 20 jan 2022, 18:49
Mandy schreef: do 20 jan 2022, 00:04 Geinig onderwerp...

Ik was laat thuis vandaag dus niet meer gekookt, maar 2 witte bolletjes op met hagel :D
En ik maar denken dat op dit forum bruine bolletjes de standaard waren :mrgreen:
Het is januari Henk, geen zon, harde wind, Corona gedoe:
Geen kleur meer te bekennen :?
Een PB is welkom
Gebruikersavatar
NanMar
Super actief lid
Berichten: 692
Lid geworden op: zo 03 dec 2017, 10:54
Locatie: Oostenrijk

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door NanMar »

HenkD schreef: do 20 jan 2022, 13:47
NanMar schreef: do 20 jan 2022, 12:50 Vandaag eten we Elzasser Flammkuchen, zelfgemaakt natuurlijk
lekkkur, schuif maar een bordje bij. :lol:
De tarte flambee was heerlijk, zoals altijd...

De uien die over waren, en dat waren er nog al wat want het was een nieuw netje, zijn verwerkt tot franse uiensoep. Van de soep staan 3 porties in de vriezer, als vrouwlief dan vanaf komende woensdag op Reha is, hoef ik alleen maar wat croutons te maken, strooikaas over de soep te strooien en in de oven te zetten (eerst even voorverwarmen in de magnetron).
Gr. NanMar


PB is welkom!
Gebruikersavatar
Wanderlust
Actief lid
Berichten: 57
Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Wanderlust »

Vanavond waren het luie restjes uit de diepvries broccolipuree met witloof in ham en kaassaus.
Nu rustig en Westmalle Tripel 💛 dat zijn toch ook enkele boterhammen hé!?
Gebruikersavatar
moppetoet2
Super actief lid
Berichten: 663
Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door moppetoet2 »

Vloeibaar bier, altijd goed. 🍻
We're born naked. After that, it's all drag.
Gebruikersavatar
Bowmore
Super actief lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
Locatie: Nijmegen

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Bowmore »

Vandaag als lunch:

Balkenbrij.

Krokant bakken in de koekenpan, serveren met suiker er overheen.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Balkenbrij
Gebruikersavatar
PoppeSchuitema
Super actief lid
Berichten: 1451
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 20:37
Locatie: Winterswijk

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door PoppeSchuitema »

Ik heb vanavond bami gemaakt, mienestjes gekookt, daar bamigroente doorgeroerd, stukjes gemarineerde varkenshaas gebraden (bij wijze van saté) satesaus gemaakt. en een heerlijke choco/caramel pudding na
Bloot als het kan, gekleed als het moet
Gebruikersavatar
moppetoet2
Super actief lid
Berichten: 663
Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door moppetoet2 »

Basmatirijst.
Curry van gehakt, prei, rode ui, doperwtjes, wortel, maïs, pompoen en Surinaamse kerrie masala.

Kleurrijk en lekker.
We're born naked. After that, it's all drag.
Gebruikersavatar
anakin
Super actief lid
Berichten: 725
Lid geworden op: vr 22 aug 2014, 16:27
Locatie: Amsterdam

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door anakin »

Vandaag alleen een soepje na een rit van 1000 kilometer, maar gisteren in het hotel in Oostenrijk nog een "Am Bauernbuffet".
De halve kinderboerderij lag daar uitgestald. Komende week maar een aantal vegetarische dagen om dit te compenseren...... :mrgreen:
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Jos »

Vandaag eerst bij zoon gewerkt aan zijn nieuwe huis. We hebben het helemaal gestript.
We hadden ook schoonzus en haar dochter uitgenodigd voor het diner. haar man is is in november overleden.
Ben niet in de valkuil gestapt om veel te koken ivm de tijd en voorbereidingen. Dus gewoon vlees van de slager en een lekker saldae van witlof, ham, ei en appel en krielaardappeltjes uit e air-fryer.
Wel gister avond al een visragout gemaakt en daaraan aan in eend eel garnalen en een ander deel rivierkreeftjes toegevoegd. Door het eiwit en dan door de paneermeel bij gebrek aan panko. Zo krijg je garnalenkroketjes.
We hadden een gezellige avond met een lekkere wijn uit Sicilië erbij.

Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
wingryder
Zeer actief lid
Berichten: 231
Lid geworden op: za 22 jun 2013, 09:26
Locatie: Sassenheim

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door wingryder »

Vanavond weer eens verse Spring Rolls gegeten.
We hadden vrienden te eten die het niet kenden, groot succes.
We hadden nu als dessert ook een roll maar dan met fruit, daarbij een frambozen coulis en warme vanillesaus. :o
Dat was me een partij lekker :D die houden we er zeker in.
tn_IMG_20220122_183653.jpg
Voor wie het niet kent, het zijn rijst vellen die je even weekt in water , op je bord legt en dan vult met allerlei ingrediënten die je in reepjes hebt gesneden, dat kan van alles zijn, we hadden oaTempeh, gebakken en met ketjap en sesamzaad, kipstukjes met sambal en knoflook, div groenten etc.
dit leg je op het blad en dat vouw je dan dicht, je eet het met vissaus, of soja, of chilisaus of anders, wat je maar lekker vindt.

licht verteerbaar en heel gezond ;) maar vooral heeeel lekker, tenminste...... dat vinden wij :D

Groet,

Jan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Wanderlust
Actief lid
Berichten: 57
Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Wanderlust »

Mmm wil ik zeker eens proberen!
Gebruikersavatar
Bowmore
Super actief lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
Locatie: Nijmegen

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Bowmore »

En eet je die dan koud of warm?
Gebruikersavatar
HenkD
Super actief lid
Berichten: 1037
Lid geworden op: do 13 feb 2020, 23:40
Locatie: Coevorden
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door HenkD »

Ziet er super uit Jan! :idea:
Op de hoogte blijven van mijn reizen. Kijk op;
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
Gebruikersavatar
wingryder
Zeer actief lid
Berichten: 231
Lid geworden op: za 22 jun 2013, 09:26
Locatie: Sassenheim

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door wingryder »

Bowmore schreef: zo 23 jan 2022, 12:27 En eet je die dan koud of warm?

Je eet ze koud, maar je kunt ze eventueel ook frituren, hebben wij nog nooit gedaan.

ingrediënten die wij hadden waren:

Tempe met ketjap en sesam zaad
Kipreepjes marineren in sambal en knoflook en bakken
komkommer reepjes
wortel en kool reepjes (julienne snijden)
garnaaltjes
gerookte zalm blokjes
gebakken uitjes
gebrande en gehakte cashew noot
reepjes omelet
Atjar
bosui
Tauge, even een beetje bakken
glas vermicelli
geroosterde (rode) paprika reepjes

en dan maar combinaties maken, lastig om te kiezen :lol:
maar erg leuk en je bent gezellig bezig aan tafel.
onze vrienden hadden dit nog nooit gegeten maar waren erg enthousiast.
Het rollen is even een slag maar dat gaat snel.
Aanrader.

Groet,

Jan
Gebruikersavatar
Bowmore
Super actief lid
Berichten: 1421
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
Locatie: Nijmegen

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Bowmore »

Gaan we eens proberen, bedankt voor de tip 👍

Groetjes Jeroen
Gebruikersavatar
anakin
Super actief lid
Berichten: 725
Lid geworden op: vr 22 aug 2014, 16:27
Locatie: Amsterdam

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door anakin »

Ziet er zeker geweldig uit. Krijg er honger van.... ;)
Eerst vandaag of morgen maar 's een gevulde paprika uit de over proberen. Een vegetarische in dit geval.
Zeker na het vleesfestijn van een paar dagen geleden........ :)
Gebruikersavatar
NanMar
Super actief lid
Berichten: 692
Lid geworden op: zo 03 dec 2017, 10:54
Locatie: Oostenrijk

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door NanMar »

Ziet er lekker uit Jan

Wij hebben gister bij de Griek gegeten, in het kader van mijn moeders verjaardag. We mochten op haar kosten uit eten, voor een bedrag ter hoogte van haar nieuwe leeftijd.

Ik moet zeggen, het was heerlijk en voor herhaling vatbaar
Gr. NanMar


PB is welkom!
Gebruikersavatar
Wanderlust
Actief lid
Berichten: 57
Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Wanderlust »

vanavond eten we hier na een aperitiefje lookbroodjes, gewoon gezellig in de zetel om het weekend af te sluiten.
simpel, eenvoudig en lekker, ook aanrader als er mensen op bezoek komen en het eens wat anders mag zijn:

ingrediënten:
400 gram gehakt
2 teentjes look
1 klein doosje tomatenpuree (concentraat)
1 ei
1 fijn gesneden ui
300 gram gemalen (Gruyère kaas)
zo'n broodjes om thuis af te bakken uit de supermarkt
gewoon alle ingrediënten mengen (de look wel persen uiteraard)
dan de broodjes middendoor snijden, iedere helft beleggen met het mengsel en 18 minuten op 180° in de oven.
Zeer lekker met beetje cayennepeper op of tabasco!
Gebruikersavatar
HenkD
Super actief lid
Berichten: 1037
Lid geworden op: do 13 feb 2020, 23:40
Locatie: Coevorden
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door HenkD »

Gister heb ik Gestoofde runderschenkel gegeten; Zo`n soepbeen met vlees. Uien en pen tesaam met kruiden meegestooft in een aardewerken pot in de oven. Lekker met puree en bietjes en de jus. Toen de beenderen/rest met nieuwe ui, wat bleekselderij en larier opnieuw opgeszet om nog wat smaak te extraheren.

Hier vandaag een uiensoepje van gemaakt met wat tamme kastanjes. Gemarineerde kippendij met spek en aardappeltjes in de oven.....
Op de hoogte blijven van mijn reizen. Kijk op;
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Jos »

Hier ven het bakken op bakpapier.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
moppetoet2
Super actief lid
Berichten: 663
Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door moppetoet2 »

Groentesoep.
Aardappels, bavette, doperwtjes, worteltjes.

Voor mijn lunch morgen staat nu een "tomaten tarte tatin" in de oven.
We're born naked. After that, it's all drag.
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Jos »

Mijn nichtje wil altijd dat er gestopt wordt bij Nazareth, een parkeerplaats met restaurant in Belgie, omdat ze daar lekkere garnalenkroketjes hebben.
Na wat experimenteren en wat nalezen is het gelukt om ze perfect te krijgen
1. je maakt een ragout
2. meng hier in de garnalen
3. zet een nacht koud
4. paneren en afbakken.

Voor de bouillion als je zelf maakt anders vissbouillon
500 g schillen van garnalen
1 ui schoon en doormidden
15 cc olijfolie
70 gram tomatenpuree
100g witte wijn
245 gram warm water

Voor garnalen
600 g garnalen of rivierkreeftjes
100g boter
130 g bloem
250 g bouillon warm
250 g melk
peper
zout
nootmuskaat
3 eidooiers
Bloem
Eiwitten

De bouillon
Stoof de garnalen in boter of olie met de grofgesneden ui op middelhoge verwarming. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even mee stove. Dan afblussen met de wijn en voeg het water toe. Laat nog 15 minuten trekken en dan afkoelen.

Ragout
Smelt op laag vuur de boter en voeg de bloem al roerend toe en laat die op middel hoog vuur even garen. Voeg dan onder goed roeren telkens een beetje bouillon toe en meng goed. Als de bouillon op is dan de melk toevoegen op dezelfde wijze. Laat afkoelen en verwerk de eidooiers er in. Je moet wel een stijve ragout overhouden.
Snijdt dan de garnalen niets fijner, bestrooi ze ruim met zout en meng door de ragout. Let op je er moet voornamelijk garnalen in de ragout zitten. Dus het is slim om de ragout in porties bij de garnalen te doen. Het moet geen meelbal worden. Laat alles een nachtje in de koelkast opstijven.

Maak kleine porties en vorm die tot een soort bitterbal of kleine kroketvorm. Schud ze door het losgeklopte eiwit en daarna door de paneermeel of panko.
Ze nu klaar om afgewerkt te worden ind e frituur, air-fryer of zoals wij deden in fonduepan.

Smullen maar


Links onder zijn gefrituurd. Rechts onder uit de air-fryer. Smaak is het zelfde maar de vorm veranderd in de air-fryer. Ze worden slapper.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
Wanderlust
Actief lid
Berichten: 57
Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Wanderlust »

Bedankt voor het recept Jos.
Hier vandaag gestoofde prei in bechamelsaus aardappelen en witte pens
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Jos »

Wanderlust schreef: ma 24 jan 2022, 13:15 Bedankt voor het recept Jos.
Hier vandaag gestoofde prei in bechamelsaus aardappelen en witte pens
Oh echt pens (tripe). Dat haalde ik altijd op het abbatoir voor onze honden!
Per vergissing ene keer gegeten. Beviel niet.
Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
janneke
Zeer actief lid
Berichten: 493
Lid geworden op: za 08 sep 2018, 13:09
Locatie: Dorp aan de schelde

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door janneke »

Vandaag... Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven, geroosterd bruin brood met look.
Keep life simple :)
RaCa
Zeer actief lid
Berichten: 373
Lid geworden op: ma 17 jun 2019, 23:36

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door RaCa »

Jos schreef: ma 24 jan 2022, 00:36 Mijn nichtje wil altijd dat er gestopt wordt bij Nazareth, een parkeerplaats met restaurant in Belgie, omdat ze daar lekkere garnalenkroketjes hebben.
Na wat experimenteren en wat nalezen is het gelukt om ze perfect te krijgen
1. je maakt een ragout
2. meng hier in de garnalen
3. zet een nacht koud
4. paneren en afbakken.

Voor de bouillion als je zelf maakt anders vissbouillon
500 g schillen van garnalen
1 ui schoon en doormidden
15 cc olijfolie
70 gram tomatenpuree
100g witte wijn
245 gram warm water

Voor garnalen
600 g garnalen of rivierkreeftjes
100g boter
130 g bloem
250 g bouillon warm
250 g melk
peper
zout
nootmuskaat
3 eidooiers
Bloem
Eiwitten

De bouillon
Stoof de garnalen in boter of olie met de grofgesneden ui op middelhoge verwarming. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog even mee stove. Dan afblussen met de wijn en voeg het water toe. Laat nog 15 minuten trekken en dan afkoelen.

Ragout
Smelt op laag vuur de boter en voeg de bloem al roerend toe en laat die op middel hoog vuur even garen. Voeg dan onder goed roeren telkens een beetje bouillon toe en meng goed. Als de bouillon op is dan de melk toevoegen op dezelfde wijze. Laat afkoelen en verwerk de eidooiers er in. Je moet wel een stijve ragout overhouden.
Snijdt dan de garnalen niets fijner, bestrooi ze ruim met zout en meng door de ragout. Let op je er moet voornamelijk garnalen in de ragout zitten. Dus het is slim om de ragout in porties bij de garnalen te doen. Het moet geen meelbal worden. Laat alles een nachtje in de koelkast opstijven.

Maak kleine porties en vorm die tot een soort bitterbal of kleine kroketvorm. Schud ze door het losgeklopte eiwit en daarna door de paneermeel of panko.
Ze nu klaar om afgewerkt te worden ind e frituur, air-fryer of zoals wij deden in fonduepan.

Smullen maar


Links onder zijn gefrituurd. Rechts onder uit de air-fryer. Smaak is het zelfde maar de vorm veranderd in de air-fryer. Ze worden slapper.
Welk restaurant in Nazareth?
Wie tegen het naakte in opstand komt omdat het naakt is, bewijst dat hij uit het paradijs der schoonheid is verdreven.(Peter Sirius)
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Jos »

RaCa schreef: ma 24 jan 2022, 22:48

Welk restaurant in Nazareth?
Een tankplaats langs de snelweg van Antwerpen naar Lille.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
Wanderlust
Actief lid
Berichten: 57
Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31

Re: Wat schaft de pot?

Bericht door Wanderlust »

Vreemd dat ze in zo'n zaak lekkere garnaalkroketten hebben.
Hier vanavond aardappelen, veldsla met witte bonen in zelfgemaakte vinaigrette en kalkoenschnitzel
Plaats reactie