Frivooltje schreef: ↑vr 12 apr 2024, 23:13
Heb het zelf nog nooit klaargemaakt. Moet inderdaad wel puree bij, liefst gewone puree.
Hierbij een van de recepten
Hazenpeper
6 hazenbouten
1½ 1 rode wijn
1 l kalfsfond
1 winterwortel
1 prei
stukje knolselderij
2 grote uien
2 kruidnagels
10 jeneverbessen
10 gekneusde peperkorrels
bouquet garni
veenbessengelei
50 g chocolade puur
Aardappelpuree
2 kg aardappelen
4 middelgrote uien
1 bol knoflook
2 laurierbladeren
3 takjes tijm
boter
zout
peper
nootmuskaat
Hazenpeper
Braad de bouten rondom bruin in wat olie, voeg de schoongemaakte groenten toe en fruit deze even mee tot de smaakstoffen vrij komen. Doe er de overige kruiden bij, giet de bouillon en de rode wijn erbij. Voeg veenbessengelei toe. Sudder de bouten op een zacht vuur gaar. Als de bouten gaar zijn, haal er het vlees met grove stukken af, bewaar dit warm en zeef het braadvocht (zie verder saus).
Aardappelpuree
Maak de uien schoon en snijd ze in plakjes. Was de aardappelen en schil ze niet. Leg de uienringen en de knoflook onder in een pan niet daar boven op de aardappelen, takjes tijm en laurierblad. Giet er water bij en kook de aardappelen gaar, haal ze uit de pan en pel ze af. Knijp ze door de puree
knijper, wrijf ze door een zeef en breng de puree op smaak met boter nootmuskaat zout en peper.