Ik heb er naar gekeken en het geprobeerd. het si eigenlijk gewoon een bruine roux met daaraan suiker en azijn toegevoegd. Daarin worden de eiren gepocheerd.
Aangeven in eetlepel (el) ed is niet meer van deze tijd. Ik heb de verhoudingen genomen van
en wat beter beschreven denk ik.
Ingrediënten
1/2 ui
1 l water
100 g bloem
80 g boter
40 ml azijn
100 suiker in ons geval Zusto
4 eieren
zout
peper
Snijdt de ui fijn. Voeg dit samen met d eboter en laat dit 4 minuten zachtjes smoren (dan geven de ui de smaak af). Voeg in een keer de bloem toe en roer op middel hoog vuur voortdurend tot een bruine kleur begint te krijgen (7 minuten). Goed langs de randen roeren. Giet er dan langzaam onder voortdurend roeren het water toe en zorg dat het telkens mooi bindt en breng dan opnieuw tegen de kook. Voeg de suiker ent azijn toe en proef. voeg zo nodig een van deze twee toe. breng verder op smaak met peper en zout.
Tik d eieren in een keer open tegen de rand van de pan en laat ze in de saus vallen. Telkens op ene andere deel. Laat ze tegen de kook aan garen gedurende 7 minuten.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.