Aan de A1 vlak voor Oldenzaal zit ook een wegrestaurant waar je de heerlijkste dingen kunt eten. Dus echt vreemd is het niet blijkbaar.Wanderlust schreef: ↑di 25 jan 2022, 18:27 Vreemd dat ze in zo'n zaak lekkere garnaalkroketten hebben.
Hier vanavond aardappelen, veldsla met witte bonen in zelfgemaakte vinaigrette en kalkoenschnitzel
Wat schaft de pot?
- GJ57
- Super actief lid
- Berichten: 2089
- Lid geworden op: do 11 apr 2013, 07:35
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
- HenkD
- Super actief lid
- Berichten: 1037
- Lid geworden op: do 13 feb 2020, 23:40
- Locatie: Coevorden
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Gisteravond een van mijn vele favorieten; Oerhollands
Procureurlapje met aardappelen, rodekool en jus. Heerlijk. Verheug me nu al op het prakkie
Procureurlapje met aardappelen, rodekool en jus. Heerlijk. Verheug me nu al op het prakkie
Op de hoogte blijven van mijn reizen. Kijk op;
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
- janneke
- Zeer actief lid
- Berichten: 493
- Lid geworden op: za 08 sep 2018, 13:09
- Locatie: Dorp aan de schelde
Re: Wat schaft de pot?
Smakelijk Henk
Vanavond schaft de pot hier Zweedse balletjes, roomsaus van rode bessen en wortelpuree... eclair als toetje.
Keep life simple
- Jos
- Beheerder
- Berichten: 4212
- Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Ben ook benieuwd wat jullie als lunch serveren. Ik probeer daar altijd iets bijzonders van te maken. Vandaag was het confit de canard. Helaas niet zelf klaargemaakt. Daar wa te weinig tijd voor. evengoed lekker. gezien het tijdstip zonder witte wijn.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
- GJ57
- Super actief lid
- Berichten: 2089
- Lid geworden op: do 11 apr 2013, 07:35
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Mag ik bij jullie komen wonen (alleen voor de lunch dan ? ) Het extreemste wat wij tussen de middag thuis doen is een afbakbroodje maken met een gebakken ei. Anders is het gewoon twee bruine boterhammen met kaas / kip/ kalkoen. Ik zag trouwens net rosbief in de koelkast liggen voor vanmiddag. Ook niks mis mee hoor maar confit de canard is dan toch wel anders.
- GJ57
- Super actief lid
- Berichten: 2089
- Lid geworden op: do 11 apr 2013, 07:35
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Vandaag eten we heek met mediterrane paprikastoof, olijven en gebakken aardappelen. (voor de kenners onder u ja dit is ook weer een Hello Fresh)
- NanMar
- Super actief lid
- Berichten: 692
- Lid geworden op: zo 03 dec 2017, 10:54
- Locatie: Oostenrijk
Re: Wat schaft de pot?
Als ik op zakenreis ben in Frankrijk koop ik altijd een paar van die grote blikken met 4 of 5 stukken canard erin. Een bekende van mij hier uit de buurt, heeft ca. 25 jaar in Frankrijk gewoond, maar kende het niet. Omdat hij mij steeds een boodschappenlijstje meegaf, heb ik voor hem eens spontaan confit de canard meegenomen. Sindsdien staat dat ook steeds op het lijstje...
Gr. NanMar
PB is welkom!
PB is welkom!
-
- Actief lid
- Berichten: 28
- Lid geworden op: wo 10 nov 2021, 15:22
Re: Wat schaft de pot?
Heerlijk uit eten geweest met collegas. Heb daar lekkere sliptongen op
- HenkD
- Super actief lid
- Berichten: 1037
- Lid geworden op: do 13 feb 2020, 23:40
- Locatie: Coevorden
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Heerlijke snert dag gehad met een plak vers eigengebakken brood.
Op de hoogte blijven van mijn reizen. Kijk op;
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
- Bart998
- Super actief lid
- Berichten: 541
- Lid geworden op: wo 22 apr 2020, 16:04
Re: Wat schaft de pot?
Hmmm snert
-
- Zeer actief lid
- Berichten: 226
- Lid geworden op: di 23 nov 2021, 20:18
- Locatie: Teylingen
Re: Wat schaft de pot?
Niet verkeerd,een van mijn favorieten
De kans is groot dat het vanavond een ouderwetse Chinees wordt. Laatste keer is al een maand of 6 geleden,dus het gaat weer eens tijd worden.
Sambal wegspoelen met een biertje
Een PB is welkom
-
- Zeer actief lid
- Berichten: 373
- Lid geworden op: ma 17 jun 2019, 23:36
Re: Wat schaft de pot?
In Rijssel is een luxe delicatesse die deze huisbereid verkoopt in wegrotten.NanMar schreef: ↑do 27 jan 2022, 10:18
Als ik op zakenreis ben in Frankrijk koop ik altijd een paar van die grote blikken met 4 of 5 stukken canard erin. Een bekende van mij hier uit de buurt, heeft ca. 25 jaar in Frankrijk gewoond, maar kende het niet. Omdat hij mij steeds een boodschappenlijstje meegaf, heb ik voor hem eens spontaan confit de canard meegenomen. Sindsdien staat dat ook steeds op het lijstje...
De Albert Hein verkoopt het ook in blik.
Wie tegen het naakte in opstand komt omdat het naakt is, bewijst dat hij uit het paradijs der schoonheid is verdreven.(Peter Sirius)
- janneke
- Zeer actief lid
- Berichten: 493
- Lid geworden op: za 08 sep 2018, 13:09
- Locatie: Dorp aan de schelde
Re: Wat schaft de pot?
En vanavond word het- Boomstammetje met mosterdsaus, geroosterde witte kool met natuuraardappelen. Lekker Orval biertje erbij...
Keep life simple
- Bowmore
- Super actief lid
- Berichten: 1421
- Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
- Locatie: Nijmegen
Re: Wat schaft de pot?
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
-
- Actief lid
- Berichten: 28
- Lid geworden op: wo 10 nov 2021, 15:22
- Bowmore
- Super actief lid
- Berichten: 1421
- Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
- Locatie: Nijmegen
- moppetoet2
- Super actief lid
- Berichten: 663
- Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26
Re: Wat schaft de pot?
De AH in Vinkhuizen (Groningen) verkoopt de confit de canard niet meer. Wel balen, ik wil voor gasten altijd twee blikken op voorraad hebben omdat je nooit zeker weet hoeveel bouten erin zitten.
Ik zal eens naar andere AH's gaan. De delicatessenzaak in de Oude Boteringestraat (Groningen) verkoopt het wel, maar die is tien euro duurder, bijna twee keer zo duur.
Ik zal eens naar andere AH's gaan. De delicatessenzaak in de Oude Boteringestraat (Groningen) verkoopt het wel, maar die is tien euro duurder, bijna twee keer zo duur.
We're born naked. After that, it's all drag.
- NanMar
- Super actief lid
- Berichten: 692
- Lid geworden op: zo 03 dec 2017, 10:54
- Locatie: Oostenrijk
Re: Wat schaft de pot?
@ RaCa
Mij was niet duidelijk wat je met wegrotten bedoelde en wilde ik het je vragen, maar verderop las ik dat bowmore het ontcijfert had
Vroeger, toen ik nog in NL woonde reed ik altijd via Rijssel naar Frankrijk. Sinds ik in Oostenrijk woon heb ik die route niet meer gereden. Ik rij meestal bij Straatsburg of Mulhouse over de grens, soms Saarbrücken. Maar confit de canard kun je bij zowat elke supermarkt in Frankrijk kopen, zelfs bij de discounters. Prijzen liggen zo ongeveer tussen €8 en €12 (met uitschieters naar boven voor zgn. "premiummerken"), meestal met 5 stukken erin.
Als ik in NL ben staan er andere dingen op mijn boodschappenlijstje: o.a. beschuit, brood, kosterworst (niet in plastic verpakking maar in rood netje), drop (hoewel we hier ook de Action hebben met een klein dropassortiment), vla...
Mij was niet duidelijk wat je met wegrotten bedoelde en wilde ik het je vragen, maar verderop las ik dat bowmore het ontcijfert had
Vroeger, toen ik nog in NL woonde reed ik altijd via Rijssel naar Frankrijk. Sinds ik in Oostenrijk woon heb ik die route niet meer gereden. Ik rij meestal bij Straatsburg of Mulhouse over de grens, soms Saarbrücken. Maar confit de canard kun je bij zowat elke supermarkt in Frankrijk kopen, zelfs bij de discounters. Prijzen liggen zo ongeveer tussen €8 en €12 (met uitschieters naar boven voor zgn. "premiummerken"), meestal met 5 stukken erin.
Als ik in NL ben staan er andere dingen op mijn boodschappenlijstje: o.a. beschuit, brood, kosterworst (niet in plastic verpakking maar in rood netje), drop (hoewel we hier ook de Action hebben met een klein dropassortiment), vla...
Gr. NanMar
PB is welkom!
PB is welkom!
- Jos
- Beheerder
- Berichten: 4212
- Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Hier bij de Deka markt zijn er acties. Geen idee wat ze kosten.moppetoet2 schreef: ↑za 29 jan 2022, 16:26 De AH in Vinkhuizen (Groningen) verkoopt de confit de canard niet meer. Wel balen, ik wil voor gasten altijd twee blikken op voorraad hebben omdat je nooit zeker weet hoeveel bouten erin zitten.
Ik zal eens naar andere AH's gaan. De delicatessenzaak in de Oude Boteringestraat (Groningen) verkoopt het wel, maar die is tien euro duurder, bijna twee keer zo duur.
Je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Of sousvide of in de oven. kun je ook nog wat kruiden toevoegen. De truc is langzaam garen in ganzezet en dat heb je nog van de vorige keer. Beheers je het dan kun ook duif, gans of andere vogels garen.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
- RuudM
- Zeer actief lid
- Berichten: 165
- Lid geworden op: zo 21 apr 2019, 18:04
- Locatie: Geinhoven Noord-Brabant
Re: Wat schaft de pot?
Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
Met vriendelijke groet,
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
-
- Zeer actief lid
- Berichten: 373
- Lid geworden op: ma 17 jun 2019, 23:36
Re: Wat schaft de pot?
Ja dat bedoel ik, probleem met autocorrect.
Wie tegen het naakte in opstand komt omdat het naakt is, bewijst dat hij uit het paradijs der schoonheid is verdreven.(Peter Sirius)
- RuudM
- Zeer actief lid
- Berichten: 165
- Lid geworden op: zo 21 apr 2019, 18:04
- Locatie: Geinhoven Noord-Brabant
Re: Wat schaft de pot?
Daarom heb ik overal de autocorrect uitstaan. Als je een beetje van woordgrappen houdt heb je er meer last dan gemak van.
Toen ik met mijn moeder naar de nier-specialist was geweest bleek dat ik nog niet alle autocorrect uit had staan. Gelukkig lees ik altijd voor verzenden de mail nog eens door. Had de autocorrect nefroloog vervangen door necroloog. Is nu erg grappig, maar niet als ik zonder te controleren op verzenden had geklikt.
Met vriendelijke groet,
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
-
- Zeer actief lid
- Berichten: 373
- Lid geworden op: ma 17 jun 2019, 23:36
Re: Wat schaft de pot?
De uitvinder van de autocorrect is overleden: : Restaurant in Peace"RuudM schreef: ↑za 29 jan 2022, 20:56Daarom heb ik overal de autocorrect uitstaan. Als je een beetje van woordgrappen houdt heb je er meer last dan gemak van.
Toen ik met mijn moeder naar de nier-specialist was geweest bleek dat ik nog niet alle autocorrect uit had staan. Gelukkig lees ik altijd voor verzenden de mail nog eens door. Had de autocorrect nefroloog vervangen door necroloog. Is nu erg grappig, maar niet als ik zonder te controleren op verzenden had geklikt.
Wie tegen het naakte in opstand komt omdat het naakt is, bewijst dat hij uit het paradijs der schoonheid is verdreven.(Peter Sirius)
- Jos
- Beheerder
- Berichten: 4212
- Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Leuk Ruud,RuudM schreef: ↑za 29 jan 2022, 19:25 Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
het is fraaie manier van garen die je voor veel ingredienten kunt gebruiken. Bovendien alle rust. Zelf vacumeer ik de zakjes vooraf zodat de smaken er iets beter intrekken.
Sommige moderne inductieplaten hebben die mogelijke om de temp meestal grofweg in te stelen. Het kan ook in een oven of met een sousvide verwarmer. Kotsen iets rond de 85 euro. Die werken zelf met 1/10 graag nauwkeurig. Ook de Thermomix heeft een sous-vide mogelijkheid.
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
- RuudM
- Zeer actief lid
- Berichten: 165
- Lid geworden op: zo 21 apr 2019, 18:04
- Locatie: Geinhoven Noord-Brabant
Re: Wat schaft de pot?
Ik had het slowcooken al ontdekt en stoom altijd de aardappelen en groente ipv die te koken. Toen kwam ik een multicooker tegen die de temperatuur op 5 graden nauwkeurig en een langere tijd in kunt stellen. Handig ding waarin je ook kunt slowcooken en stomen. Waarschijnlijk een Oost-Europees ding, want de handleiding is alleen in het Engels (in een ongelofelijk klein lettertype). Maar het werkt erg simpel: temperatuur en tijd instellen of een preset gebruiken.Jos schreef: ↑zo 30 jan 2022, 01:13Leuk Ruud,RuudM schreef: ↑za 29 jan 2022, 19:25 Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
het is fraaie manier van garen die je voor veel ingredienten kunt gebruiken. Bovendien alle rust. Zelf vacumeer ik de zakjes vooraf zodat de smaken er iets beter intrekken.
Sommige moderne inductieplaten hebben die mogelijke om de temp meestal grofweg in te stelen. Het kan ook in een oven of met een sousvide verwarmer. Kotsen iets rond de 85 euro. Die werken zelf met 1/10 graag nauwkeurig. Ook de Thermomix heeft een sous-vide mogelijkheid.
Met vriendelijke groet,
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
Ruud
----------------------------------
Geen paniek, het is maar chaos (Loesje)
- Jos
- Beheerder
- Berichten: 4212
- Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
- Locatie: Hoorn
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
voor slow cooken en sous vide is 5 graden verschil soms wel veel als je kijkt naar de temperatuurtabellen. Maar het klinkt als een moi ding. Stomen is ook een perfecte methode. dat zit bij ons in de oven. De thermomix is een veelzijdig keuken hulp waar al deze functies inzitten. Helaas wel aan de prijs maar dan heb je wel een pracht machine met heel veel functies.RuudM schreef: ↑zo 30 jan 2022, 11:00
Ik had het slowcooken al ontdekt en stoom altijd de aardappelen en groente ipv die te koken. Toen kwam ik een multicooker tegen die de temperatuur op 5 graden nauwkeurig en een langere tijd in kunt stellen. Handig ding waarin je ook kunt slowcooken en stomen. Waarschijnlijk een Oost-Europees ding, want de handleiding is alleen in het Engels (in een ongelofelijk klein lettertype). Maar het werkt erg simpel: temperatuur en tijd instellen of een preset gebruiken.
Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
- HenkD
- Super actief lid
- Berichten: 1037
- Lid geworden op: do 13 feb 2020, 23:40
- Locatie: Coevorden
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot?
Edele rotting; Voor de Fransen Pourriture Noble , in Duitsland Edelfaule. Vooral bij druiven door een zeer specifieke schimmel. Geeft een aromatische zeer zoete dessertwijn.
Ook fermentatie is ook een soort rottingsproces! Denk bijvoorbeeld aan zuurkool.
Op de hoogte blijven van mijn reizen. Kijk op;
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
https://www.pindat.com/pindata/user/duncs.campertravels
- Wanderlust
- Actief lid
- Berichten: 57
- Lid geworden op: do 06 jan 2022, 21:31
Re: Wat schaft de pot?
Frietjes van de frituur, ragouzi, mini loempia, tako, chicken fingers, frikandel, kippenboutjes, grote brochette stoofvleesaus
- Bowmore
- Super actief lid
- Berichten: 1421
- Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 22:13
- Locatie: Nijmegen
Re: Wat schaft de pot?
Vandaag geen inspiratie.
Chinees gehaald, dat doen we de volgende keer bij een ander restaurant, de Babi Pangang was zo vet...bah
Chinees gehaald, dat doen we de volgende keer bij een ander restaurant, de Babi Pangang was zo vet...bah
- moppetoet2
- Super actief lid
- Berichten: 663
- Lid geworden op: di 20 mar 2018, 00:26
Re: Wat schaft de pot?
Ik wilde eigenlijk Chinees halen, maar heb nog veel verse groente in de schuur.
Aardappels, sla, maïs, tomaatjes, tonijn en sprot uit blik, gekookt eitje.
Aardappels, sla, maïs, tomaatjes, tonijn en sprot uit blik, gekookt eitje.
We're born naked. After that, it's all drag.