Culinaire zaken

Discussieplatform over alle onderwerpen.
Gebruikersavatar
PoppeSchuitema
Super actief lid
Berichten: 1451
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 20:37
Locatie: Winterswijk

Re: Culinaire zaken

Bericht door PoppeSchuitema »

Druivensap is ook heel erg lekker en verfrissend
Bloot als het kan, gekleed als het moet
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jos »

Dat weten wij maar al te goed. Zeker sinds onze reis naar Zuid-Afrika lol

Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
Fransje van dongen
Actief lid
Berichten: 40
Lid geworden op: do 11 apr 2013, 18:00
Locatie: Tilburg

Re: Culinaire zaken

Bericht door Fransje van dongen »

Oh Jos dat ziet er lekker uit, wij hadden dit jaar ook veel druiven, ze staan pas voor het tweede jaar, maar ze waren heerlijk.
Rode van Boskoop zeker?
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jos »

Hoi Fransje,

Inderdaad Boskoop.
Ook de wijnboer in Wognum vertelde dat de druiven dit jaar overvloedig aanwezig zijn.

Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
gust
Zeer actief lid
Berichten: 404
Lid geworden op: zo 02 jun 2013, 14:04
Locatie: Zuid Limburg

Re: Culinaire zaken

Bericht door gust »

Bij ons (Zuid-Limburg) zijn ze nog niet zoet genoeg! Dus afgeschermd voor de merels laten we ze nog even verder rijpen.
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jos »

Tsja ik heb er geen ervaring mee.
Maar op zich vreemd, jullie hebben meer zon.

Worden ze pas geoogst als ze op smaak zijn?
Hoe lang kun je dan wachten?

Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Jo.w
Super actief lid
Berichten: 781
Lid geworden op: di 09 apr 2013, 21:43
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jo.w »

De (oude) soort die wij hebben is al ruim 4 weken rijp (en opgegeten). Als er belangstellenden zijn wil ik wel proberen stek te maken.
gust
Zeer actief lid
Berichten: 404
Lid geworden op: zo 02 jun 2013, 14:04
Locatie: Zuid Limburg

Re: Culinaire zaken

Bericht door gust »

Rond deze tijd, dit jaar vrijdag a.s., gaan we meestal naar Gran Canaria (Maspalomas/ Magnolias Natura). Als we dan thuis komen, 2e helft oktober, zijn ze lekker zoet!
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jos »

Avocado met rivierkreeftjes
Voor 2 personen:

2 avocado’s niet te rijp
200 gram rivierkreeftjes of grote garnalen en houdt er een paar achter voor de garnering
crème fraîche
Kerrie
Zout

Snij de avocado’s in lengterichting open en verwijder met een lepel de pit.
Haal vervolgens met een lepel het vruchtvlees eruit zorg dat bij twee helften de huid heel blijft en ook 2 helften het vruchtvlees er heel uit komt.
Maak blokjes van 0,5 cm van de helft van de avocado’s.

Pureer de overige helften met een keukenmixer. Meng hierin de rivierkreeftjes en meng met de crème fraîche en breng stevig op smaak met kerrie en een beetje zout.
Vul de avocadoschil met dit mengsel en garneer met de achtergehouden rivierkreeftjes of garnalen.

Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
Jos
Beheerder
Berichten: 4212
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 19:43
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Culinaire zaken

Bericht door Jos »

Zaterdag zomaar in de supermarkt fraaie Hollandse asperges. Dus de keus was snel gemaakt.

Ze waren heerlijk. 1 minuut gekookt en vervolgens 7 minuten in het vocht laten garen zonder vuur eronder.

Afbeelding


Jos
Geniet van de dag. Het leven kan kort zijn. Waar wij geweest zijn vindt je op onze site http://www.naturisten-forum.nl
Gebruikersavatar
Harm
Zeer actief lid
Berichten: 111
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 23:21
Locatie: Roosendaal

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Bericht door Harm »

Jo.w schreef:Afbeelding

Diverse afmetingen. Een ander merk dan Green Egg.
Hartelijk dank voor het plaatje Jo.
Mij lukt het niet om vanuit Photobucket een plaatje te plaatsen.
Ik zou het er beslist bij gezet hebben.
Misschien een andere foto-opslag-site.

Harm
Gebruikersavatar
Harm
Zeer actief lid
Berichten: 111
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 23:21
Locatie: Roosendaal

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Bericht door Harm »

Ik probeer het op een andere manier
Dit is picanha (staartstuk), supermals.
Totale bereidingstijd: ongeveer 1 1/2 uur
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Harm
Zeer actief lid
Berichten: 111
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 23:21
Locatie: Roosendaal

Re: Wat heb je gedaan vandaag?

Bericht door Harm »

Toch een poging: plaatjes plakken.
Vandaag heb ik gewoon gewerkt maar het onderstaande heb ik gisteren gedaan.
Moink balls (even googlen) gemaakt. Ook dit is slow-cooking.

Afbeelding

Afbeelding Afbeelding

Ernstig lekker en verslavend eenvoudig.
Gebruikersavatar
Harm
Zeer actief lid
Berichten: 111
Lid geworden op: zo 07 apr 2013, 23:21
Locatie: Roosendaal

Re: Culinaire zaken

Bericht door Harm »

Was in het verleden de vraag óf ik een kamado zou gebruiken.
Of de aanschaf "gerechtvaardigd" zou zijn.
Nu is meer de vraag waarom ik de kamado níét zou gebruiken.
Ik denk dat ik nu elk weekend de kamado wel aan heb gehad.

Je kunt er echt van alles mee doen.
Een slow-cooking sessie van 18 tot 24 uur is beslist haalbaar (uit ervaring!).
Het gebruik is niet beperkt tot vlees en vis.
Groente, aardappelen, pasta en rijst zijn ook goed klaar te maken.
En met behulp van een pizzasteen is een pizza "a la italiano" te bakken.

Dus... als er nog iemand is met slimme tips en recepten: graag!!

Harm
Plaats reactie