Het aspergeseizoen is weer begonnen en ze zijn weer heerlijk.
Een goed eindresultaat krijg door de goede asperges te kopen;
- Ze moeten wit zijn zonder bruine vlekken
- Als je ze tegen elkaar beweegt , moeten ze piepen.
- De dikte is van voor een normale maaltijd kun je volstaan met A1. A3 of AAA is beter die zijn erg dik
Hoe maak je ze klaar.
Schil met een dunschiller van onder het kopje in een keer naar beneden. Herhaal van iets boven het midden en nog een keer van het onderste 1/3.
Leg ze mooi naast elkaar verwijder de eindstukken waardoor het houterige gedeelte weggesneden wordt en ze even lang zijn.
Neen een ruime pan doe daar het aspergeafval (schillen en eindstukjes in. Neem dunne doek bij voorkeur een glazendoek en spoel deze goed nat. Leg daarna op de het afval en leg daarop de geschilde asperges. Vouw het doek over de asperegs en zet ze onderwater.
Breng ze aan kook en als het water een minuut gekookt heeft het vuur doven en de asperges in het vocht verder laten garen.
Dit kun je dus ook ‘s middags doen. Wil je ze weer warm hebben dan verwarm je het vocht weer to dicht bij het kookpunt. Zo kan het nooit mis gaan.
Wanneer zijn ze gaar?
Als je ze met een vork en lepel redelijk kunt buigen of als er met een vork insteekt zijn gaar als de vork nog weerstand ondervindt.
Laten ze begeleiden door een saus van boter, beenham en eieren.
Jos
![Afbeelding](http://www.naturisten-forum.nl/fotos/asperge.jpg)