Terranera

Een week later zijn we afgereist naar Montenero een kleine plaats in zuid Toscane. Het terreintje heet Terranera.

Dit is een aparte belevenis en daar is op diverse fora al heel wisselend over geschreven. Het is een olijfboomgaard waar op biologische manier olijfolie word gemaakt.

Je kunt er appartementen huren en naar ik begreep van de huurders naar tevredenheid. Kamperen kan. Er zijn een paar prachtig gelegen tentplaatsen. Caravans kunnen er niet komen vanwege de slechte toegangsweg en de kleine plaatsen. Hiervoor wordt op de toegangsweg ook gewaarschuwd maar dan kun je al niet meer terug. Wij zijn met een vouwwagen afgedaald en hebben deze met moeite kunnen plaatsen. Het terrein is een echte boerderijgebeuren. Er lopen ganzen rond, vijf honden en vier paarden. De producten van de ganzen en de honden vindt je op het hele terrein. Door de aanwezigheid van paarden(mest) zijn er dus ook veel (steek)vliegen. De beesten werden overigens prima verzorgd. Wij stonden vlak bij de paarden. Mensen die verder weg stonden hadden daar minder last van.

Sanitair was matig in die zin daar er nu een cabine geplaatst was met twee franse wcs en een koude douche. Je kunt overigens warm douchen ( 2 tot 3 minuten) in een van de huisjes als die niet bezet zijn.

Je kunt op het terrein kortdurend naturistisch wandelen. Er zijn geen activiteiten en er wordt niet gekookt.

Er is een nieuw fraai aangelegd zwembad, een sauna en een tennisbaan. Verder biologisch geteelde groenten die je vrij kunt gebruiken. De eigenaar Paolo is een zeer rustige, vriendelijke behulpzame man die engels spreekt. Naturisme staat bij hem voorop maar zijn huishoudelijk hulp het dat nog niet begrepen. Hij bemoeit zich nergens mee. Je kunt alles aan hem vragen en je krijgt een goed en vriendelijk antwoord.

Omgeving

Monternero is een klein plaatsje boven op de berg met een zeer kleine supermarkt. In het centrum is een fantastisch restaurant, iets wat je daar gewoon niet verwacht Antica Fattoria del Grottaione . Zeer traditionele gerechten. Reserveren aanbevolen. Heerlijk romantisch tafelen.

Verder kun je prachtige autotochten maken naar fraaie Toscaanse plaatsjes en genieten van zeer fraaie uitzichten, restaurants en wijnen. Waar je ook rijdt het is prachtig. Hier is het en genot om verkeerd te rijden.