Ca L' Escope

Ca' le Scope

Dit terrein bezochte we in 2000 (toen nog eigenaar Luigi) en in 2008 (Nederlandse beheerders), en nog tw ee keer alle keren is ons uitstekend bevallen. Laatste keer Juni 2024 Terrein

In het midden van het terrein staan twee hoofdgebouwen, het restaurant en het terras alsmede bevind zich daar het zwembad.

Het terrein is erg steil de plaatsen liggen aan beide zijden van het hoofdgebouw. Door de steilheid is het een terrascamping. Veel bos en fraaie plaatsen. De plaatsen zijn wisselend in grootte en goed verzorgd. Veel watertappunten en stroomaansluitingen. Wij hebben er heel soms erg veel regen gehad maar dat gaf op het terrein geen enkel probleem.

Sanitair
De toiletgebouwen zijn goed verzorgd en van verschillende datum. Sanitair is goed. Soms wat wisselingen in de warmwatertemperatuur. Ons tolietgeboeuw had zelfs in elke wc een bidet!

Op deze camping kun je heel erg genieten van de rust. Wil wat meer activiteit om je heen dan vindt je die bij het terras en het zwembad als je wilt onder het genot van een drankje. Het is een opbouw zwembad en je moet er met een trap over de rand heen. Het zwembad is functioneel en daar gaat het om.

WIFI
Er is WIFI zeker centraal. Maar in heel Italie was met de mobiel het berijk vaak slecht to geen service.

Restaurant en terras

Op de camping wordt goed gekookt en je kunt daar prima eten. Vaak heel gezellig en na afloop nog een borrel. Prima. De pizza-avond op zaterdag is ook een gezellig bijeenkomst waar ter plekke vers beide pizza's worden gebakken. Woensdagen en heerlijk buffet en andere avond ka jer eer ook eten. Op terras bij zwembad bediening

De camping heeft wisselingen van leiding gehad Maar alle zijn prima gastheer/vrouwen geweest. Ook met Jasper en Ilaria.

Rijden op het terrein
Alleen met auto of camer kan. Veel steile dalingen en stijgingen. Met caravan op de plek laten zetten. Parkeren op terrein.

Invaliden
Het terrein is niet geschikt voor mensen met erstige beperkingen. Missieschien enkele plaatsen bij restaurant.

Omgeving
De omgeving kun je over blijven schrijven. De camping ligt in het natuurpark Monte Sole dat een bewogen geschiedenis heeft gehad in de tweede wereldoorlog(vergelijkbaar met Ourdour sur Glane).. Kun je prima wandelen, fietsen en van de flora en fauna genieten. Bologna ligt op 30 km afstand en is goed per auto of per buurtspoor te bereiken. Parkeren in de stad is goed mogelijk. Het advies is echter bij Mazarbotto de trein te pakken. Leuke gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Parkeren bij Staion goed mogelijk en je bent dan in het centrum.
Toscane ligt aan je voeten en is te bereiken over de snelweg (1 uur) De snelweg staat te boek als gevaarlijk en dat is hij ook. Word aan verbetering gewerkt. Is inmiddels vervanegn door een nieuwe snelweg. Je kunt ook de route naar Pistoia nemen en dan naar Florence. Fraai tochtje, duurt wel 2 keer zo lang.
Florence is een prachtstad maar heel erg toeristisch. Je raakt er niet snel uitgekeken. Vanuit Florence ligt heel Toscane aan je voeten. Pistoia, Sienna, Lucca, Pisa, Voltera, Montalcino, Monte Pulciano en net te vergeten San Gimigniano. Om wat dingen te benoemen. Daar is het echt genieten van het typisch Toscaanse landschap en de producten daarvan. Dagtochtjes zijn heel goed mogelijk vanaf de camping. .

U zult begrijpen dat we met heel veel plezier terug kijken naar ons verblijf op Ca' le Scope ondanks dat we 12 dagen regen hebben gehad hetgeen zeer uitzonderlijk is voor dat gebied.In 2000 hadden 3 weken zon van 35 graden! In 2024 was het ook prima. De camping ligt op 400 meter hoogte dus altijd wat frisser dan in de dalen.