Ecocampeggio Sasso Corbo

Eindelijk is het er van gekomen om deze camping te bezoeken. Stond al heel lang op ons lijstje.

Ecocampeggio Sasso Corbo is een zeer fraai gelegen camping in het zuiden van Toscane en gelegen in een mooie natuur. Het terrein zelf is best groot maar men beperkt bewust het aantal plaatsen tot ongeveer 33. Het ligt op een kleine heuvel waar de enige weg op het terrein zich omheen slingert en ook daalt. Er zijn drie “velden”. Het kalme veld, panoramaveld en bij het zwenbad. De plaatsen zijn groot en liggen 15-20 meter uit elkaar. Elke plek heeft wel zijn schaduwkanten en zonnige kanten, zeker ook omdat de plaatsen zo groot zijn. Het terrein is goed onderhouden met respect voor de natuur (alleen maaien wat nodig is). Toiletgebouwen met ook een buitendouche zijn eenvoudig maar prima en schoon en functioneel. Er is een grote overdekte plaats die dienst doet als centrale ruimte voor WIFI, de bar, bibliotheek, klein winkeltje en gezamenlijke maaltijden. De weg naar het terrein is goed maar op sommige plekken steil. Dat geldt ook voor het terrein. Caravans worden indien gevraagd opgehaald bij de toegangsweg en ook weer netjes teruggebracht.

Auto’s worden geweerd op de camping zelf en gestald op de parkeerplaats. Natuurlijk kun je wel de de autogebruiken voor het installeren en opbreken van jet tent of caravan. verder zijn er kruiwagens beschikbaar. Ook worden campers gewoon toegelaten.

Het is een heuvelachtig terrein en wat dat betreft minder toegankelijk voor invaliden. Maar dat hangt van de aard van de beperking af. Auto mag dan bij de plaats en ook gebruikt worden voor verplaatsen.

Er is voldoende elektriciteit (16 ampere).

Het zwembad is een opbouwbad en toegankelijk met een trap. Lekkere temperatuur.

Met een beetje geluk spot je nog wat wild. Wij zagen op de camping meerdere keren herten. Etenswaar voor de nacht goed opbergen want dan zijn er soms vossen. Veel vogels, allerlei welkome insecten, vliners en zeer gevarieerde flora op het terrein.

Voor astroomen is het er zeer goed toeven, prachtige sterrenhemels.

Er zijn 2 keer per week gemeenschappelijke maaltijden van heel goede kwaliteit. Een keer per week een leuke excursie naar de leverancier van hun lekkere huiswijn en olijfolie. Leuk uitstapje. Voor de jeugd is er in het hoogseizoen een aparte honk ingericht met WIFI, eigen tentjes ed. Voor koks is er een ruime moestuin waar je gebruik van mag maken.

Als je aankomt vraag je je af wat moet ik in deze omgeving doen. Dat gaat snel over als je eerste tochtje gemaakt hebt. Je zit relatief dichtbij prachtige stadjes als Orvieto, Pitigliano, Sovana, Sorano Montepulciano, Montalcino, Pienza. Orvieto, Pitigliano, Sovana en Sorano hebben een sterker Etruskisch karakter. Vergeet ook de Necropolis niet te ebzoeken. Allen op zich de moeite waard om te bezoeken. Ook de reis naar die plaatsjes is zeer fraai door het Toscaanse landschap. Saturnia bekent om zijn hotsprings en het park van Niki de Saint Phalle (tarotgarden) aan de kust bij Capalbio. Routeplanner is leuk maar besef wel dat in Italie niet geasfalteerde wegen gewooon mee tellen. Dat kan je leuk tochtjes over wat slechtere wegen bezorgen en soms voor verassingen. Maar je ziet wel veel meer van de omgeving als je voor de kortste route kiest. Goed wandelgebied, er werd veel gefietst. De sfeer op de camping is prima, de eigenaren heel relaxt en ook naturistisch. Het vertrouwen in de gasten is groot oa blijkend dat je zelf je boekhouding bijhoudt voor de genuttigde drankjes, koop in de winkel, ijs en het gebruik van de moestuin. Elke ochtend vers brood.

Wij waren er in juni en de rust op de camping was heerlijk, ondanks het feit dat de camping bijna vol was.

Reserveren kan maar dan ben je zeker van een plaats maar niet van welke. Ecocampeggio Sasso Corbo is een van de allermooiste terreinen die we ooit bezocht hebben. Een zeer fraai gelegen terrein met goede faciliteiten en volledig naturistisch en zo veel mogelijk zelfvoorzienend qua elektra (zonnepanelen). Wij hebben er genoten. Zeer zeker aan te bevelen.

Verdere info:

 • Website
 • Blog
 • Facebook

  Panoramaveld

  Toiletgebouw met buitendouche

  Panoramaveld richting woongebouw

  Recreatieruimte

  Veld met zwembad gezien vanuit de recreatieruimte

  Moestuin

  Flora