Pizzo Greco
NB: wij zijn er maar kort geweest. Eind augustus 2011 gedurende een week.

Route: Na Napels op de A3 veel werkzaamheden met veel snelheidsbeperking, baanwisselingen vaak eenbaansweg en snelheid tussen de 40 en 60 km per uur. Slecht tot zeer slecht wegdek. Laatste stuk ongeveer 100km snelheidsbeperking tot 30-70 km. Overigens zijn de meeste (snel)wegen slecht qua onderhoud en worden na veertig jaar gesloopt/vervangen. Afstand Hoorn Piczzo Grecco ongeveer 2300 km. Je kunt ook vliegen naar Crotone (15 km) en dan een huisje boeken.

Ontvangst: Zakelijk door een Nederlandse receptioniste (toeval), wel prettig. Goede uitleg. Plaats zoeken onder leiding van een van de stafleden. Alle betalingen winkel, receptie, restaurant en strandbar gaan met een daar te verkrijgen chipkaart. Werkt prima. Italiaanse receptioniste niet zo vriendelijk.

Plaatsen: De camping loopt parallel aan de kustlijn. Allemaal naast elkaar, in rijen en van boven allemaal voorzien van een gaas. Op zich wel ruime plaatsen in lengte. In breedte vrij dicht op elkaar. Plaatsen aan de kustlijn zijn 30% duurder(?). Camping niveau op ongeveer 50 meter boven zeeniveau. Terrein wordt deels goed onderhouden. Geharkt. Zandbedekking maar stevige ondergrond. Elektriciteit 3 amp aanwezig.

Sanitair. Wisselend. Over het algemeen onvoldoende schoon. Het laatst toiletgebouw is rijp voor de sloop en zeer onhygiënisch, ook niet schoon te houden. Sanitair wordt door gebruikers slecht en vies achter gelaten. Geen drinkwater bij de wastafels. In de gaten van de muren zitten slangetjes (1 meter). Eenmaal per dag wordt er schoongemaakt.

Het andere naturisme: Dit is anders dan gewend zijn op de andere campings in Italië en Frankrijk. Ondanks de zeer hoge temperaturen (35-40°C) zeer veel deels geklede gasten. Nog nooit zo veel bikini's en zwembroeken op een naturisten terrein gezien. De leiding daarop aangesproken maar ze doen er niets aan. Er is veel staf die rond rijdt in elektrische caddies maar spreken niemand aan op het gedrag. Honden worden matig aangelijnd zodat je om 00.30 de schrik van je leven krijgt als een grote je blaffende hond tegemoet komt in de wasruimte, terwijl de eigenaresse aan het douchen is. Het restaurant, de receptie en de winkels zijn niet naturistisch. Daar wordt streng op toegezien. Zodra je dit gebied benaderd komen ze al op je af met afwijzende gebaren. Zeer vervelend. Niet passend bij een naturistenterrein.

Voorzieningen (niet compleet) Internet (allen op het geklede gedeelte). Afvalverwerking dagelijks. Grote vrieskist voor algemeen gebruik. Wasmachine: Gaat met muntjes en soms met euro's. Zeepmiddel moet je kopen in de winkel en dan zit je vast aan een behoorlijk e voorraad voor een keer wassen. Navette (€ 0,50)voor naar strand en terug. Winkel: Goede winkel met verse producten (groente, vlees,). Je kunt daar rustig een vers maaltje samenstellen. Goed winkel. Ruime openingstijden. Grote vrieskist voor iedereen beschikbaar.

Auto's: De camping is autovrij en dat is maar goed ook gezien de stoffige ondergrond. Dus alleen er op om je campingspullen uit te laden en weer in te laden. Boodschappen kun zelf in een karretje vervoeren of je laten rijden met de navette (€ 0,50).

Rust: De camping kent strikte rusttijden. Het bevreemde ons wel wat dat 's nachts om 05.00 uur gewekt werden door de auto van en van de buren, die aankwam en weer wegging! Het werkverkeer start om 07.00. In de tijd dat wij er waren was er in het weekend maar ook door de week veel nachtelijke muziek voor een deel van buiten de camping. Een van onze buren was gek op Jazz en daar hebben we dus van mee moeten genieten! Soms tot wel 03.00.

Strand: Dit is goed bereikbaar via diverse brede paden. Zandstrand. Veel gaste gaan gekleed van de camping naar het strand en vice versa. Het strand is heel smal en kort voor onze begrippen. Breed ongeveer 5-8 meter, lang 200 meter en is overvol. Direct aansluitend een textielgedeelte. Er is een bescheiden strandtent. Niets mis mee. Ook daar ontbreekt het aan hygiëne door de gasten. Het merendeel deels gekleed. De niet gekleden zitten met hun vieze zwemkleding zonder handdoek op de stoelen of de leuningen Sommigen dik onder het zand van het strand. Een enkele keer zit je daar in de weed-lucht. Je kunt er surf les nemen voor een koopje. Temperatuur zeewater met geschat 26° heerlijk.

Restaurant: Wordt door ons niet beoordeeld omdat wij echt geen kleren aan gaan trekken bij deze tropische temperaturen.

Zwembad: geen Receptie. Koel zakleijk, onvriendelijk en lijkt niet geinteresseerd. Internet: Werkte voor de heelft van de tijd. Niet. Gratis en als het werkt goede snelheden. Dongel KPN deed het daar niet.

Omgeving: In Isola de Campo Ruzotta is een supermarkt. Goed en veel verse producten. Vakkundige slager. Ten noorden van Crotone i is een grote Auchan. Crotone is een oude vestingstad met daar nog de oude kern van. Verder moderne stad. Grote Haven. De omgevings voor een deel laag heuvelland. Veel gebieden zijn afgebrand en er zijn regelmatig bermbrandjes. Maakt niemand zich druk om. De route naar Parc Naturel de Calabria is op zich al mooi. Wij hebben het nog met de navigatie noch met detailkaarten kunnen vinden. Je hebt mooie vergezichten vanaf de heuvels met uitzicht op de Middellandse zee. Verder is er niet veel te beleven.

Conclusie: Een ver weg gelegen camping waar je naturistisch kunt zijn maar waar veel textiel is. Dicht tegen clothing optiomal aan. Onwerkelijk is dat je niet bloot mag op het terras en receptie. De winkel is tot daar aan toe. Voor het slechte sanitair is een alternatief. Eigenlijk vooral geschikt voor strandleven. Verder heeft het weinig te bieden. Kun je niet tegen harde en langdurige muziek dan is dit je stek niet. Voor ons is het besluit dat we hier niet terugkomen (te ver te weinig naturistisch en lawaai) Voor ieder ander kan dat anders liggen.