Parco del Gargano
Wij bezochten Parco del Gargano begin september 2011

Route: Parco del Gargano ligt op de route van Vico del Gargano naar Istrella. De toegangsweg is goed voor alle vervoer. Kom je van Rodi dan is na ongeveer 1,5 km een toegangsweg(bruin bordje). Je moet dan wel 180 graden bocht maken over het spoor. Deze route is is niet aante bevelen voor grote aanhangers.

Ontvangst: Hartelijk ontvangst door de eigenaren (Mario en Maria). Welkomstdrankje en welkomstdiner! Tijdens het hele verblijf zeer relaxte eigenatren en staf.

Plaatsen: De camping ligt in een bos. Ruime plaatsen. Voldoende schaduw is zeker mogelijk. Elektra voldoende aanwezig.

Sanitair. Goed sanitair en wordt drie maal per dag schoongemaakt! Watertoevoer soms wat te weinig druk en dan wat kouder water.

Naturisme: Het hele terrein is naturistisch. Ook tijdens het eten als je wilt.

Voorzieningen (niet compleet) Afvalverwerking dagelijks. Grote vrieskist voor algemeen gebruik. Koelkast voor algemeen gebruik. Tevens een kookruimte voor algemeen gebruik die ook goed schoongehouden wordt. Wasmachine:prima. Winkel: geen echte campingwinkel.Wel olijfolie, diverse drankjes. Kindertuin en een fraai atletiekparcours. Masseur aanwezig.

Auto's: Auto's bij de tent

Rust: In de tijd dat wij er waren een heel rustige camping.

Restaurant: Elke dag kan je er lunchen (salade en pasta). Avondeten is prima verzorgd met 4 gangen voor een spotprijs.Maria en haar staf kunnen geweldig koken en doen daar ook veel moeite voor. Maria is opgegroeid in deze streek en kan ook prima uitleggen hoe je de gerechten moet maken. Ik heb twee dagen mee mogen koken en dat was een genot. Oa de risotto en de pasta gemaakt. Het avondeten is een culinair genot.

Zwembad: Fraai gelegen en je kijkt vanuit het zembad op de middelandse zee Receptie. Goed benaderbaar. Altijd vriendelijk en bereidwillig. Internet: Gratis en goede snelheden.

Omgeving: Deze is prachtig. Het Foresta Umbra is een prachtig natuurgebied. De kust tussen Rodi en Vieste is zeer fraai. Vieste is een bezoek waard. In onze tijd was het rustig. Het kustgebied zo in de drukke tijd wel eens heel druk kunnen zijn.

Strand: Er zijn veel stranden met name bij Rodi. Geen naturistenstrand maar dat schijnt er wel aan te komen.

Conclusie: Parco del Gargano is een prima camping. Gelegen in een fraai natuurgebied. Rustig van aard en geweldig voor mensen die van heerlijk eten houden. Goed terrein. Je kan er prima tot rust komen en verwend worden. Een echt naturistenterrein met zeer vriendelijk personeel. Zeer goede keuken voor een spotprijs een 4 gangen diner.. Parco del Garagano is samen met Ca L'Escope een van de twee beste naturistencmpings in Italie. Zij zijn niet vergelijkbaar. Bezoek is zeer zeker de moeite waard.
Fraaie campeerplekken


Goed onderhouden en schoon sanitair


Kinderspeelplek naast restaturant en zwembad


Koken met Maria was een genot


Moestuin van Maria


Keuken voor algemneen gebruik