Classe

Deze info komt van Karin een poster op het naturistenforum.

Naam terrein: Camping Classe, Lido di Dante, Ravenna, ItaliŽ

Datum bezoek: Augustus 2004

 • 8 Algemene indruk (cijfer van 1 t/m 10)
 • 7 Geschiktheid kinderen
 • 8 Sfeer
 • 8 Sanitair
 • 6 Geschiktheid pubers
 • 7 Omgeving

  Beschrijving:

 • De camping Classe ligt bij Lido di Dante, een van de mooiste stranden van Ravenna, slechts 6 km van Ravenna af. Lido di Dante is totaal anders dan andere stranden, er is geen industrie en er zijn geen grote hotels. Het ligt in een mooie en toeristische omgeving waar voldoende te bekijken en te beleven is. Het is een verenigingsterrein waar overwegend zonnige staanplaatsen zijn en waar de INF/NFN-kaart verplicht is. Ze zijn geopend van april tot en met september.

  Faciliteiten:

 • Vehuur van caravans, bungalows, levensmiddelenverkoop, restaurant, bar, douches, warm- en koudwatervoorzieningen, wasmachine, kinderspeelplaats, zwembad. Er is zwemgelegenheid in natuurwater. Alle staanplaatsen hebben electra. Huisdieren zijn toegestaan. In het hoogseizoen is er animatie.

  Wij zijn hier 2 weken geweest in augustus 2004. Het is een grote camping met een heel groot textiel-deel en een kleiner naturistendeel. D.m.v. plastic polsbandjes die je moest dragen, kon men zien of je het naturistenterrein op mocht of niet. Wij vonden dat irritant en droegen ze dus ook niet; we namen ze mee zodat we ze konden laten zien, wat niet altijd gewaardeerd werd. Waarschijnlijk bedacht om 'gegluur' van de textilisten te voorkomen. Als dat zo is, helpt het in ieder geval, behalve de plaatselijke politie die wekelijks een rondje naturistencamping komt rijden (en uitgehoond werd door veel gasten), hebben we geen gluurders waargenomen. Hoe anders is het op het strand...

 • Wat precies een plek is, is onduidelijk. 'Zet maar neer en zoek het uit' is het motto. Voor ons geen bezwaar. Op het hele naturistendeel stonden overal olijfbomen waar je caravan (of tent) tussen kon staan, en je hangmat tussen kon hangen. Sinds 2004 (of misschien 2003?) heeft het naturistendeel een eigen zwembad. Daarvoor moest je om te zwemmen naar het textieldeel of naar het strand. Om bij het strand te komen, loop je 5 minuutjes, echter wel gekleed....
 • Op een barretje bij het zwembad na, waar je kleine gerechten, ijs en drankjes kan bestellen, moet je voor de voorzieningen je in de kleren hijsen. Op het textieldeel is een winkeltje, veel vermaak en animatie voor kinderen en volwassenen en een groot zwembad. Voor kinderen is dit dus op zich een prima camping, als je ze gekleed in de gaten wilt houden, of ze alleen hun gang kunt laten gaan.
 • Het zwembad op het naturistendeel voldoet trouwens prima, en is ook niet echt klein. Toen wij er waren, waren er veel Italianen, die vooral ook veel gekleed waren. De man achter het barretje (Paolo) was geweldig! Je moet 'm even leren kennen, maar dan heb je ook lol met 'm. Sanitair was voor Italiaanse maatstaven goed. In ieder geval schoon, normale en hurktoiletten. De douches waren onverlicht, maar zocht je de goede uit, 's avonds laat, dan had je licht van een lantaarnpaal. Het leek erop dat ze een lap grond naast het naturistendeel klaar aan het maken om de camping mee uit te bereiden. Wij hebben ons prima vermaakt, en gaan misschien nog wel een keer terug.