Le Betule

Bezocht 2008 en 2024 Omschrijving

Le Betule is een verenigingsterrein aan de voet van Alpen vlakbij Turijn. Het terrein is licht heuvelachtig. Aanvankelijk slechts een paar plaatsen voor passanten maar inmiddels een veel beter ingericht terrein met plaatsen voor tenten en caravans over een groot gedeelte van het terrein. Ook nu veel meer begroeing en veel schaduwplekken en dat is zeker nodig.

Plaatsen:
Over het algemeen grote plaatsen maar ook kleinere. Voorzien van elektra en hier een een daar en watertappunt.

Sanitair:
Goed en voldoende sanitair verspreid over het terrein. Wel een beetje van oude datum maar wel schoon. Enkele binnendouches maar vooral buitendouches. Franse en europse toiletten

Zwembad
Prachtig zwembad aanwezig

Overige voorzieningen:
Groot gemeenschappelijk ruimte met uitgebreide bibliotheek (grootste ooit gezien op een camping). Tevens een grote verzameling literatuur over naturisme en vele jaargangen van tijdschriften van allerlei landen. Tennisbaan, voetbalspel,kinderspeelplaats.

Winkel
Geen winkel gezien op het terrein. In La Cassa (loopafstand) klein supermarktje en een kleine slagerij.

Carrefour op 15 km afstand.

Invaliden
Het terrein is heuvelachtig en de paden zijn grevelachtig. Wasruimtes zijn wel redelijk te bereiken. Rolstoel zal moeilijk gaan, een beetje afhanelijk van de standplaats.

Omgeving:
is prachtig voor wandelaars, fietsers en nog veel meer sporters. Fraaie tochten door de Alpen zijn mogelijk. Uitstapje naar Frankrijk bijv Briancon heel goed mogelijk. Fraaie passen. Let wel op de route want je moet de oude weg nemen naders zit je in allemaal tunnels.

Turijn
Turijn is een moderne stad met veel historie op 22 km afstand (centrum), heel goed te bereiken en voldoende parkeermogelijkheden in het centrum. Leuk en gezellig om daar rond te wandelen. Egyptisch nuseum is heel groot en veel te zien. Gewoon heen gaan een ticket daar kopen is het goedkoopst. Bezoek aan de dumo en paleis. Heel grote voedselmarkt. Maar vooral Egyptisch museum ena automobiel museum.

Bereikbaarheid
De inrit ligt vlak na het dorp La Cassa richting Turijn. Let op het is een grevelbaan die vrij steil omhoog gaat. Beter beneden te wachten tot de poort open is (daar naar toe lopen en bellen). Caravans worden opgehaald.

Parkeren


Er is een niet beveligde parkeerplaats buiten de campimg en ook een binnen de poort. Auto's niet bij plaats.

Wifi


Er is WIFI rond het zwembad net zover het reikt. Bereik mobiel is vaak slecht in in Itaie. Tot geen service aan toe.