Riva Bella

Let op wij waren er begin juni dus niet in het hoogseizoen.

Is een van de grotere naturistenterreinen op Corsica. Het is en groot terrein met een lange brede, stoffige toegangsweg omgeven door waterpartijen. De camping ligt direct aan het strand. Er zijn veel plaatsen aanwezig en van alles wat. Van volledig in de zon tot totale schaduwplaatsen en plaatsen op het strand. Het is een licht glooiend terrein en de bodem bestaat uit deels begroeid zandgrond en ook en stenen. Er zijn voldoende paden en deze zijn merendeels ook verlicht in de avond.

Er zijn veel watertappunten en er is ook voldoende elektra. De camping komt prettig over omdat het terrein niet ingedeeld lijkt. Er zij dus geen plaatsen apart voor caravans. Alles kan door elkaar staan.

De wasgelegenheden zijn ruimschoots aanwezig en zijn fraai ingericht en zeer schoon. Er zijn gemeenschappelijke douches maar ook cabines. Er is zelfs een gebouw met allemaal voorzieningen voor de kleinste naturistjes.

Verder zijn er veel voorzieningen zoals een restaurant, bar, winkeltje, zwembad, speeltuin, boogschieten sauna (alleen voor naturisten? Staat op het bord) In het winkeltje moeten de kleren aan. Voor een camping is het een redelijk grote winkel maar weinig vers spul. Wel elke dag vers brood dat je niet hoeft te bestellen. Er zijn diverse soorten bungalows te huur die bijna allemaal direct aan het strand liggen. Hiervoor ook diverse aanbiedingen als een gratis huurauto of overtocht. Ja dat restaurant daar hebben ze wel op mijn naturistenhart getrapt. Toen ik vroeg of we konden eten was de eerste mededeling dat ik mijn kleren aan moest trekken. Ik had het al wel vermoed maar dat je op een naturistenterrein bij 28 je kleren moest aantrekken ging me iets te ver. Maar ja geen eten in huis je moet wel. Het is er een snelkeuken. Als je eenmaal besteld hebt rolt de trein op TGV snelheid en heb je zo 3 gangen verwerkt. Alles mondjesmaat en heel gemakkelijk. De menukaart stelt niet veel voor en er is weinig keus. Maar misschien leg ik de lat veel te hoog.

Het strand is zon. 75 meter breed. Wat zwaar meer grindachtig zand en wat grof t.o.v. van ons fijne Hollandse zand. Het water in de heldere zee was prima van temperatuur (juni). Je kunt een flink stuk lopen langs vloedlijn. Aan de noordzijde wordt het terrein begrenst door een militair terrein. Aan de zuidzijde door de grens van de camping. Alles bij elkaar toch een flink stuk wandelen. Zeker als je je niet aan de zuidgrens houdt

In deze tijd is het hier nog rustig (midden juni) maar er men steeds meer nieuwe gasten, mede ook omdat op en naburige camping het sanitair grotendeels is uitgevallen of nog niet klaar is.

Op het grote terrein is ook een Lamafarm. Toen we aan kwamen moesten we eerst de plek Lamavrij maken! De grootste groep die ik heb gezien was meer dan 25 stuks. Drie liepen er continue rond op het terrein. Veelal bij ons de buurt. Ze poepen en pissen ook overal maar doen dat wel netjes. Telkens op de zelfde grote hoop. Stinkt niet en geeft geen vliegen.

Al met al een fraai terrein met veel mogelijkheden. Nadelen:

  • Muggen, muggen en nog eens muggen. Heel vervelend.
  • Het brandblusmateriaal is minimaal en wat er is (een slang van oude signatuur) wekt ook geen vertrouwen. Toen wij een brandblusser nodig hadden was er nergens een te vinden. Ook geen schoppen of ander materiaal.
  • Verder grenst het direct aan een militair oefenterrein voor de luchtmacht. Een keer was dat een drama. Gigantisch lawaai en voor 5 minuten doof en veel schrik.!

    Totaal beeld: Riva Bella is een prima camping met wat verbeterpunten.

    Omgeving:
    Veel mogelijkheden maar je moet best wel wat rijden. Bastia al snel een uur en soms wel 1,5 uur. De weg langs de kust rond Cape Corse, zeer fraai. Aan de westkant lopen er twee, een hoge en lage. De hoge is veel smaller maar geeft een fraaier uitzicht. Vlak boven Bastia loopt er ook een weg die veel uitzicht geeft op Bastia en omgeving. Wij maakten ook een fraaie tocht naar de gorges de la Restonica. Naturisme is daar nadrukkelijk verboden. Bovenaan schijnt een fantastisch wandelgebied te liggen. Eerst binnendoor naar Corte. Veel vee op de weg. Hordes geiten en ook koeien. Er is hier veel wijncultuur en ze maken fraaie wijnen. Verder veel citrusvruchten, olijven en kastanjes. De wegen zijn meestal van redelijke tot goede kwaliteit. De hoofdwegen zijn goed berijdbaar. De binnenwegen worden gekenmerkt dat ze smal en bochtig zijn, hierdoor ook niet geheel ongevaarlijk.