Menu
La Chiappa

Dit terrein hebben we maar even bezocht (dagbezoek) en let op dan kun je alleen maar een globaal beeld vormen en dat is natuurlijk gekleurd door onze ideeŽn over naturistisch kamperen.

Wij kwamen daar omdat we het wilden zien en misschien om er een paar dagen te kamperen. Hoewel U Furu waar we stonden een half uur rijden is! Op U Furu ontmoeten we een jong stel die helemaal weg waren van La Chiapa dat wekte ook onze interesse.

La Chiappa is zeer fraai gelegen in een kleine baai en dicht in de buurt van porto Vecchio. Het is een groot terrein met aan de noordzijde veel bungalows/huisjes en aan de zuidzijde op een kleine heuvel de kampeerplaatsen. Wij waren er voor dat het seizoen moest beginnen en het was er al loei druk. Je komt binnen bij de parkeerplaatsen en die stond bomvol. Overigens ook hier weinig Nederlanders (niet erg hoor maar wel opvallend met bijvoorbeeld de Provence waar 6 van de tien autoís die je tegenkomt uit Nederland komen). De kuststrook bestaat uit en zandstrand (scherp zand) en de randen uit rotsen waar je ook op kunt en kunt zonnen. Ondanks dat het heel druk was op de camping was het rustig op het strand (veel wind). De kampeerplaatsen liggen boven op elkaar. Haringen kun je gebruiken van de buren. De plaatsen zijn wel wisselend in grootte. Behoorlijk veel schaduw. Op het terrein zijn ontzettend veel voorzieningen. Alles wat je kunt bedenken is er. De staat van dienst is meestal oud en daardoor komt het geheel wat rommelig, ietwat verwaarloosd over. Ook verhuur van snorkelmateriaal en duikpakken met zuurstofvoorzieningen. Je schijnt daar heel mooi vissen te kunnen kijken. Dat geld niet voor het grote sanitair bij de kampeerplaatsen. Nieuw gebouw en giga groot. Schoon hoor. Dat in tegenstelling tot een verwaarloosd en nog in gebruik zijnd washok bij de huisjes waar bovendien een rioolput open lag en wij van alles voorbij zagen drijvenÖ Het terrein is helemaal self-supporting, restaurants met een goede menukaart en redelijke prijzen, een supermarkt.

Onze beperkte indruk was dat er veel mensen zullen zijn die op een dergelijk terrein zouden willen verblijven en zeker met kinderen, die zich daar prima zullen vermaken. Als wij jonge kinderen zouden hebben zou het zeker een optie zijn. Zoek je rust en wat ruimere plekken en iets kleinschaligs dan met je hier niet wezen. Wij zijn dus niet verhuist.